Screenshot 2021 03 10 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Near Dark vs Interview with the Vampire

Screenshot 2021 03 10 Schokkend Nieuws PodcastPODCAST |  Julius en Jasper bespreken twee moderne vampierklassiekers: NEAR DARK (1987) en INTERVIEW WITH THE VAMPIRE (1994). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

Twee films over ‘hoe het echt zou zijn’ om een vampier te zijn, maar met beiden een heel andere benadering van dat thema. Kathryn Bigelow maakte met haar debuut NEAR DARK een rauwe, harde vampierwestern, die korte metten maakt met de gedachte dat vampiers sexy wezens zijn. Neil Jordan verfilmde het in 1976 gepubliceerde eerste deel in Anne Rice’ Vampire Chronicles als een klassiek, romantisch vampierverhaal vol (homo-)erotiek. Dankzij Brad Pitt en Tom Cruise was de sexy vampier meteen weer hot, en het archetype dook nog vaak op in duidelijk door INTERVIEW geïnspireerde series als BUFFY THE VAMPIRE SLAYER, TRUE BLOOD en natuurlijk de TWILIGHT-films. 

Allebei de films hebben nogal een pessimistische visie op het vampierbestaan: in NEAR DARK ontdekt de jonge Caleb na een beet van May dat het vampierleven een keihard overlevingsstrijd is, in INTERVIEW WITH THE VAMPIRE zit Louis vooral melancholisch te wezen nadat levens-na-de-doodsgenieter Lestat hem in het vampirisme heeft ingewijd. 

Jasper verdedigt NEAR DARK, Julius INTERVIEW WITH THE VAMPIRE.  Welke moet blijven? Luister hier de nieuwe aflevering van Julius vs Jasper!

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!