Screenshot 2020 09 17 A Nightmare on Elm Street 2 vs A Nightmare on Elm Street 4 Julius vs Jasper 43 van Schokkend Nieuwspng
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: A Nightmare on Elm Street 2 vs A Nightmare on Elm Street 4

Screenshot 2020 09 17 A Nightmare on Elm Street 2 vs A Nightmare on Elm Street 4 Julius vs Jasper 43 van Schokkend NieuwspngJulius en Jasper bespreken twee films in de A NIGHTMARE ON ELM STREET-reeks: deel 2, FREDDY’S REVENGE, en deel 4, THE DREAM MASTER. Als er maar een van de twee mag blijven, welke moet dan weg?

Na het enorme succes van Wes Cravens A NIGHTMARE ON ELM STREET (1984) sprak het voor zich dat er een vervolg zou komen. Het eerste vervolg is meteen de film die het meest afwijkt van wat later de formule is geworden. Freddy was nog niet het popcultuuricoon dat we hebben leren kennen (deel 2 is de laatste film in de reeks waarbij hij niet op de poster verschijnt), en zijn modus operandi staat ook nog niet vast; in plaats van de dromen van diverse tieners binnen te dringen om ze over de kling te jagen, richt hij zich hier aanvankelijk alleen op Jesse (Mark Patton), wiens lichaam hij hoopt te gebruiken om terug te keren naar het rijk der levenden. FREDDY’S REVENGE staat inmiddels vooral bekend om de (controversiële) homoseksuele subtekst. THE DREAM MASTER is daarentegen een NIGHTMARE die gemaakt is toen de succesformule duidelijk stond. Freddy als de moppentappende boeman-clown in gruwelijke, creatieve set pieces. Het was de meest succesvolle film in de reeks tot FREDDY VS. JASON. Maar welke van de twee films is tegenwoordig het meest kijkenswaardig? Julius verdedigt deel 2, Jasper deel 4.

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!