scorpion king 4 dvd 2d
scorpion king 4 dvd 2d
Nieuws
1 maart 2015

Thuisbios, week 9

scorpion king 4 dvd 2d KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week een horrorfilm over heidense rituelen, een fantasyfilm tjokvol B-film acteurs, maar liefst twee ninjafilms en een Koreaans historisch actiespektakel.

In THE COVEN raken vijf studentes in de ban van de verhalen over een plek in het bos waar heidense rituelen gehouden zouden worden. Ze besluiten om er met Halloween de nacht door te brengen, in de hoop getuige te kunnen zijn – op veilige afstand – van een ritueel. Eenmaal daar ontdekken ze dat iemand recentelijk “Lucifer” (die uit de hel, niet uit een kartonnen doosje) op de grond heeft geschreven en maakt een mysterieuze biker zijn opwachting. Ieder normaal denkend mens zou direct rechtsomkeert maken, maar de studentes besluiten te blijven. Verder misschien belangrijk om te weten dat de teller op IMDb op 1.9 staat en dat de enige recensie die ik heb kunnen vinden meldt: “Even after 50 minutes, nothing of importance happens which makes it quite irritating”. Te koop op dvd vanaf 24 februari (JustBridge).

“Beleef een nieuw avontuur van de actiefilms van de makers van The Mummy!” aldus de, waarschijnlijk met Google Translate vertaalde, aankondiging van THE SCORPION KING 4: QUEST FOR POWER op de website van de Nederlandse distributeur. Het is trouwens wel een soort van waar. Een aantal makers van THE MUMMY (1999), waaronder regisseur Stephen Sommers, waren als executive producer betrokken bij deze vierde SCORPION-film. Webster (THE SCORPION KING 3: BATTLE FOR REDEMPTION) keert terug als Schorpioenenkoning Mathayus. Hij wordt ten onrechte beschuldigd van de moord op de koning van Norvania en moet zien te voorkomen dat de boosaardige troonopvolger een mythische kracht in handen krijgt. Met een aantal bekende B-filmveteranen, waaronder Lou Ferrigno, Michael Biehn, Don ‘The Dragon’ Wilson en onze eigen Rutger Hauer, in soms gênant korte bijrollen. Hier en daar ook bekend als THE SCORPION KING: THE LOST THRONE. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 25 februari. (Universal)

Ooit begonnen op papier in de jaren tachtig als een parodie op Marvel comics, zijn de Teenage Mutant Ninja Turtles inmiddels uitgegroeid tot een ware Hollywood-melkkoe. NINJA TURTLES, uitgebracht op dvd/blu-ray als TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES, is inmiddels de vierde live-action- en zesde lange film over de vier gemuteerde schildpadden, hun mentor Splinter en aartsvijand Shredder. De film werd geproduceerd door Michael Bay (TRANSFORMERS) en geregisseerd door Jonathan Liebesman (BATTLE LOS ANGELES) en bevestigt volgens recensent Julius Koetsier opnieuw het imago van de twee heren: “De film is dom, irritant, seksistisch en bevat geen enkele spannende actiescène. […] Graag had ik geschreven dat NINJA TURTLES een meesterwerk is. Maar over dit giftige afval valt maar één positieve opmerking te maken: met 101 minuten is -ie voor een blockbuster genadig kort.” Te huur en te koop op dvd, blu-ray en VOD vanaf 25 februari (Universal).

Meer ninja’s in NINJA APOCALYPSE. Ten onrechte beschuldigd van de moord op de grootmeester moet een clan ninja’s zich in een gigantische nucleaire bunker (!) vol zombies, mutanten en ander bovennatuurlijk gespuis een weg naar buiten zien te banen. Het is misschien moeilijk te geloven, maar dit is geen Asylum-film. Regisseur Lloyd Lee Barnett maakte eerder het horrordrama I LOVE YOU TO DEATH (2012), maar verdient vooral zijn brood als digital compositor en visual effects supervisor en werkte mee aan onder andere SPEED RACER (2008) en AVATAR (2009). Met The Asylum weet je wat je kunt verwachten, maar wat voor vlees we hier in de kuip hebben is vooralsnog een raadsel en kan je binnenkort lezen in de recensie van Eric van der Woude. Te koop op dvd vanaf 26 februari (Splendid).

De grootste verrassing van deze week is PIRATES – THE KING’S SEAL, een bigbudget historisch actiespektakel uit Zuid-Korea waarin piraten een zegel proberen te bemachtigen dat is ingeslikt door een walvis. De film was in eigen land een groot succes en won een aantal prijzen. Zoals zoveel films uit het Oosten kreeg PIRATES buiten Korea weinig aandacht en was slechts in een handjevol bioscopen te zien. De recensie publiceren wij binnenkort op onze website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 26 februari (Splendid).

1 maart 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!