Cabin-Fever-Patient-Zero
Cabin-Fever-Patient-Zero
Nieuws
7 december 2014

Thuisbios, week 49

Cabin-Fever-Patient-ZeroKOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week drie films over vrouwen met mentale…eh…uitdagingen en twee besmette vervolgen.

THE SCRIBBLER is een sciencefiction-actiethriller gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Dan Schaffer die tevens het scenario schreef. Door middel van een experimentele behandeling probeert Suki, gespeeld door Katie Cassidy (BLACK CHRISTMAS (2006), Arrow), van haar meervoudige persoonlijkheidsstoornis af te komen. Met een machine worden geleidelijk de vele identiteiten die vastzitten in haar hoofd gewist. Afgaande op de trailer is de behandeling behoorlijk pijnlijk en kan de naam, “The Siamese Burn”, vrij letterlijk worden opgevat. De overtollige persoonlijkheden worden namelijk weggebrand met elektriciteit toegediend via draden aangesloten op de oren en tong. Verder met o.a. Garret Dillahunt (LOOPER), Michelle Trachtenberg (Buffy) en Gina Gershon (FACE/OFF, KILLER JOE). Te koop, te huur en VOD vanaf 2 december (Splendid).

Ook Grace (Alexia Fast) heeft in de gelijknamige horrorthriller GRACE een extra persoonlijkheid in haar lijf. De oorzaak is echter niet psychisch maar demonisch en overerfbaar want ook haar moeder werd bezeten door dezelfde duivelse entiteit. Geen “Siamese Burn” dus voor Grace, maar een ouderwets katholiek exorcisme met wijwater, crucifixen en hosties. De film werd bijna volledig geschoten vanuit het perspectief van Grace (denk, Elijah Wood in MANIAC) en is het speelfilmdebuut van Jeff Chan. Op het eerste gezicht niet erg origineel maar de recensies die ik gelezen heb, zijn voorzichtig positief. VOD vanaf 5 december en te koop en te huur vanaf 10 december (Sony Pictures).

Lucy (Scarlett Johansson) in LUCY (Luc Besson) is, in tegenstelling tot Suki en Grace, wel goed bij haar hoofd. En hoe. Dankzij een ongelukje met een superdrug transformeert ze in een supermens en wordt haar hersencapaciteit vergroot tot 100%. Dat laatste lijkt wellicht niet bijzonder, ware het niet dat de gemiddelde mens slechts 10% van zijn grijze cellen benut. Je moet tijdens het kijken naar LUCY maar even vergeten dat deze theorie inmiddels volledig achterhaald is. Het is sowieso verstandig om je hersencapaciteit op een laag pitje te zetten, want “daarmee vermindert ook de weerstand tegen alle malligheid waarmee Besson op de proppen komt”, aldus recensent Phil van Tongeren. Zijn conclusie: “LUCY is misschien wel het domste vermaak van het jaar, maar zeker niet het vervelendste.” Te koop, te huur en VOD vanaf 5 december (Belga Films).

Of CABIN FEVER: PATIENT ZERO, zoals de titel suggereert, een prequel is, is me niet helemaal duidelijk. Hoe dan ook doet een groepje hitsige jongeren tijdens een vrijgezellenfeest een eiland aan waar medische experimenten plaatsvinden met het overbekende virus dat voor veel splatter en gore zorgde in CABIN FEVER en CABIN FEVER 2: SPRING FEVER. Het duurt niet lang voordat de eerste feestgangers besmet zijn en bloederig aan hun einde komen. Sean “Samwise Gamgee” Astin doet mee als patient zero, een drager van het virus die zelf immuun is. Te koop, te huur en VOD vanaf 5 december (Dutch FilmWorks).

Minder bloederig maar minstens zo dodelijk is het virus in RISE OF THE PLANET OF THE APES. Tien jaar later blijkt in DAWN OF THE PLANET OF THE APES dat het grootste deel van de mensheid is overleden. De slimme apen, onder leiding van chimpansee Caesar (Andy Serkis), hebben ondertussen in het bos een succesvolle apenkolonie gesticht. Er komt een einde aan hun vredige leventje als ze op een dag stuiten op een groepje mensen die het virus hebben overleefd en op weg zijn naar een waterkrachtcentrale om de nabijgelegen stad weer van stroom te voorzien. Caesar sluit een pact met de mensen, zeer tegen de zin van Kolba die de mensen niet vertrouwt en er alles aan doet om het pact te ondermijnen en Caesar van zijn troon te stoten. “In DAWN draait het meer dan ooit om de apen – en mede door de verbluffende CGI en performance-capture is dat helemaal niet erg”, schreef recensent Lieuwe van Albada. “De emoties die de apen op hun gezicht toveren zijn zeer geloofwaardig. Gaandeweg vergeet je dat je naar computeranimaties zit te kijken.” VOD vanaf 5 december en te koop en te huur vanaf 10 december (Fox).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!