starwarstgif5december
starwarstgif5december
TGIF
5 december 2014

Thank God It’s Friday 5 december

starwarstgif5decemberTGIF | Het is 5 december en koud buiten. Sint gaat de week met jullie afsluiten. Van zombie tot Jedi, van robot tot spook: wie zoet is krijgt linkjes, wie stout is … ook.

HORROR | Het horrorgenre is altijd een lekkere binnenkomer. Voor wie tips wil wat betreft goede Italiaanse horrorfilms is er een mooie toplijst samengesteld. Een nog leukere top tien is die van de meest epische matjes in de horrorgeschiedenis. Net zo vreemd is een rap battle tussen Jack the Ripper en Hannibal Lecter. Alles kan blijkbaar op het internet. Net als een webserie waarin wordt uitgelegd welke dieren ons waarschijnlijk zouden redden als we ooit geteisterd worden door levende doden.

SUPERHELDEN | Er gaat nog steeds geen week voorbij zonder nieuws van het superheldenfront. Ditmaal met een bijzondere casting voor THE SUICIDE SQUAD, met onder andere Will Smith en Jared Leto. Verder lijken Frank Miller en Scott Snyder samen DARK KNIGHT 3 te gaan schrijven. En ideeën voor de duistere ridder zijn er genoeg, zo zijn er talloze versies te bedenken voor het geliefde alter ego van Bruce Wayne. En dan nog een kijkje achter de schermen bij die memorabele scène met Quicksilver uit de laatste X-MEN. Ondertussen buigt motion-capture specialist en professioneel aapvertolker Andy Serkis zich over die andere film met Quicksilver, die volgend jaar uitkomt: AVENGERS: AGE OF ULTRON. Ook daarvoor zijn de bolletjespakken weer van groot belang. Verder nieuws over de nieuwe FANTASTIC FOUR en ook SANDMAN met Joseph Gordon-Levitt gaat gewoon door.

2014 | Maar dat is allemaal volgend jaar. Eerst kijken we deze maand natuurlijk uitgebreid terug naar het jaar 2014. Wat was het voor jaar? In ieder geval het jaar van Scarlett Johansson. Met haar films duikt ze geregeld op in de lijsten van beste films van het jaar. Wat Godzilla in die video te zoeken heeft is alleen nog steeds onduidelijk. Verder heeft regisseur Edgar Wright zijn toplijst voor 2014 ook al af. Voor diegene die liever niet achteruit kijkt: er komt in 2015 weer een mooie verzameling TV-series voor de scifi-, fantasy- en horrorliefhebbers. En in 2015 is er nog iemand terug van weggeweest!

KRITIEK | Verder kunnen we er natuurlijk niet omheen; het is bijna kerst. Zoekt nog iemand inspiratie voor een cadeau? Maar wie geen negatieve gedachtes verwacht rond de kerstdagen, komt bedrogen uit. Zo laat de schrijver van THE PRESTIGE weten de films van Christopher Nolan maar oppervlakkig en slecht geschreven te vinden. Ondertussen heeft Guillermo del Toro kritiek op Warner Bros. voor het censureren van THE DEVILS van Ken Russell. En er was kritiek op één of andere trailer die afgelopen dagen op internet verscheen. Iets met een zwarte Storm Trooper en een lightsaber met drie stralen.

STAR WARS | Vooruit, we kunnen er simpelweg niet omheen. Opgeblazen als de kont van Kim Kardashian, het hele internet had het ineens over de trailer van STAR WARS: THE FORCE AWAKENS. Iedereen besprak de trailer van de populaire filmreeks tot in detail. Er werden zelfs al foutjes gespot. En niet veel later verschenen allerlei soorten fan art, de rollende droid werd meteen nagemaakt en ook van de bijzondere lightsaber verschenen al snel talloze varianten. En het zal niemand verbazen dat ook deze trailer een LEGO metamorfose ontving. Daarnaast werd al even gefantaseerd hoe de trailer eruit zal zien als George Lucas hem onder handen zal nemen. En zo had het internet nog veel meer te bieden. Het moge duidelijk zijn, iedereen (behalve acteur Eddie Redmayne) heeft er zin in!

AFSLUITING | Na al dat STAR WARS is er maar één passende manier om deze TGIF af te sluiten. Dus hier is Putin die een dansje doet.

Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!