Chappie
Chappie
Nieuws
19 juli 2015

Thuisbios, week 29

chappie KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week ontdekken studenten een geneesmiddel tegen de dood, heeft een tiener een tamelijk morbide gave en wordt de jacht geopend op de zelfdenkende robot.

Het zegt wellicht meer over mij dan over de titel maar de eerste associatie die ik had toen ik THE LAZARUS EFFECT tegenkwam in de releaselijsten was een komische horror over de dodelijke (en geestige) gevolgen van de inname van een grote hoeveelheid alcohol. Het bewijs dat deze premisse zich prima leent voor een horrorfilm, werd overigens al eens geleverd door aantal van mijn Schokkend Nieuws collega’s met hun korte film ZOMBEER. THE LAZARUS EFFECT van regisseur David Gelb is echter een bovennatuurlijke horrorfilm over een groep medische studenten die erin slaagt om de doden weer tot leven te wekken en de titel is uiteraard een verwijzing naar de Bijbelse figuur Lazarus die door Jezus uit de dood werd opgewekt. De studenten experimenteren in eerste instantie alleen op dode dieren, maar als tijdens één van deze experimenten student Zoe, gespeeld door Olivia Wilde (TRON: LEGACY, IN TIME), om het leven komt, besluiten ze om de procedure op haar toe te passen. De Zoe ‘na’ is echter een tikkeltje gewelddadiger dan de Zoe ‘voor’. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VODvanaf 15 juli (Belga Films).

Meer bovennatuurlijke taferelen in DARK HOUSE, de nieuwe film van regisseur Victor Salva (JEEPERS CREEPERS, ROSEWOOD LANE), met de tamelijk onoriginele tagline “What if ghosts were real…”. Is dat niet het uitgangspunt van de meeste spookfilms? Maar goed, laten we de film niet bij voorbaat afserveren omdat de distributeur even geen inspiratie had. Hoofdpersoon Nick heeft een bijzondere gave. Als hij iemand aanraakt, ziet hij hoe deze persoon zal sterven. Wanneer hij erachter komt dat zijn dood gewaande vader nog leeft, gaat hij naar hem op zoek in de hoop dat hij kan verklaren hoe Nick aan zijn gave komt. De recensie van recensent George Vermij kan je binnenkort lezen op onze website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 15 juli (A-film).

Neil Blomkamps derde lange film CHAPPIE, is net als DISTRICT 9 en ELYSIUM, een mix van sciencefiction en sociale kritiek. “CHAPPIE valt […] te bekijken als prima actievermaak met een knipoog, maar evenzogoed als een maatschappijkritisch en zelfs filosofisch werk”, schreef recensent Maricke Nieuwdorp in haar recensie ten tijde van de bioscooprelease. In CHAPPIE werkt de ontwerper van een zeer effectieve politierobot tot ongenoegen van zijn baas aan een versie die zelfstandig kan denken en emoties heeft. Hij upload zijn software in een afgedankte politierobot maar wanneer zijn nieuwe creatie, genaamd Chappie, wordt gekidnapt door criminelen vormt hij al snel een bedreiging voor de politiestaat en wordt de jacht op Chappie geopend. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 14 juli (Sony).

19 juli 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!