Ash
Ash
TGIF
17 juli 2015

Thank God It’s Friday 17 juliash TGIF | Met de San Diego Comic-Con achter de rug zit deze TGIF weer boordevol nieuws over onze grootste favoriete helden: Batman, Superman, Wolverine, Deadpool, Ash en… de Backstreet Boys.COMIC-CON | Uiteraard moeten we het over Comic-Con hebben. Hét evenement voor filmnerds is weer voorbij en we zijn weer overspoeld met trailers. Zo is er natuurlijk de uitgebreide trailer voor BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE. En ook de trailer van THE SUICIDE SQUAD, met beelden van de nieuwe Joker, ging razendsnel het internet rond. De sterren van beide films gingen met z’n allen samen op de foto. Wat dat betreft is de San Diego Comic-Con een perfecte plaats om met je film te adverteren. Ook dit jaar had Comic-Con weer een hoop winnaars en verliezers. Maar de grootste baas is en blijft natuurlijk Ashley J. Williams. Want wie werd er nu niet razend enthousiast van de beelden van Ash. Vs Evil Dead? Van STAR WARS: THE FORCE AWAKENS kwam geen nieuwe trailer, maar wel een kijkje achter de schermen.SUPERHELDEN | Naast dat over de man van staal en zijn vleermuis-rivaal is er ook nog nieuws over de paradepaardjes van 20th Century Fox. Zo liet Deadpool zich van zijn beste kant zien, alleen is de trailer van zijn film momenteel jammer genoeg enkel als bootleg te bekijken. Verder gaan de mutanten van X-Men ook gewoon door. De eerste blik op de grote schurk Apocalypse in X-MEN: APOCALYPSE is inmiddels vrijgegeven. En de eerste grappen dat hij verdacht veel lijkt op Ivan Ooze uit THE POWER RANGERS MOVIE zijn al gemaakt. Verder is nu bekend dat Hugh Jackman stopt als Wolverine na een film met de ‘old man Logan’-verhaallijn. De audities voor de nieuwe Wolverine zijn inmiddels in volle gang. En over audities gesproken, deze verzameling van audities van acteurs uit Game of Thrones willen we jullie niet onthouden. Verder was Marvel de grote afwezige bij Comic-Con, maar zelfs daar gaat het nieuws gewoon door; zo blijkt Tilda Swinton een rol te hebben in DOCTOR STRANGE.TERUG | Als je geen genoeg kunt krijgen van sciencefictionbeurzen, dan is er nog deze hilarische trailer voor CON MAN, met de terugkeer van Nathan Fillion en Alan Tudyk uit Firefly. Wie ook terugkeert is Hayao Miyazaki. Hij zou al meerdere keren met pensioen gaan, maar gaat nu toch werken aan een korte film. Een andere onvermoeibare ouwe rot in het vak is Ennio Morricone, die de filmscore voor THE HATEFUL EIGHT van Tarantino gaat verzorgen. Maar zelfs als je al vijftien jaar dood bent, kan er nog nieuw werk van je komen; zo is er een project van de legendarische Jim Henson van stal gehaald. De laatste terugkeer is zonder meer het meest bizar; The Backstreet Boys en N’Sync gaan samen een zombie western maken. 
HORROR | Dan nog even wat leesvoer en vermaak voor de horrorfans. Zo lijkt het dat Andy Muschietti, de regisseur van MAMA, de verfilming van Stephen Kings IT op zich gaat nemen, nadat Carey Fukunaga onlangs is vertrokken. Verder nog een mooi lijstje met de beste indie horrorfilms van na 2005. En als we het hebben over recente memorabele horrorfilms, hierbij wat achtergrondinformatie over IT FOLLOWS, zonder meer één van de betere horrors van de afgelopen jaren. Maar hoe memorabel ook, zal de film ooit de status bereiken van Stanley Kubricks THE SHINING, volgens velen dé perfecte horrorfilm? Over die film zijn alle horrorfilmmakers van vandaag de dag het in ieder geval eens.

DAN NOG EVEN DIT | We sluiten deze TGIF af met twee vermakelijke filmpjes. Ten eerste is er een opsomming van de slechtste special effects aller tijden. En ten tweede; wat krijg je als je een hedendaagse apocalyptische blockbuster combineert met een jaren ’60-komedie met Spencer Tracy? Juist: It’s a Mad Mad Mad Max Fury Road!Dat was ‘m weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

17 juli 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!