thevoices
thevoices
Beeldbuis
12 juli 2015

Thuisbios, week 28

thevoices KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week herrijzen de doden in India, wordt de strijd tegen de monsters voortgezet en hoort Ryan Reynolds stemmen.

“Een hypnotiserende roadmovie door een apocalyptisch landschap vol levende doden”, schreef recensent Ruben Allersma in 2012 over THE DEAD (SN #95). De verrassend goede low budget zombiefilm van de Britse filmmakers en broers Howard J. en Jonathan Ford speelt zich af in Afrika en werd grotendeels opgenomen in Ghana en Burkina Faso. De opnames waren een nachtmerrie, aldus de broertjes. Waarschijnlijk deden alle positieve recensies de ellende vergeten want voor het vervolg kozen ze geen comfortabel Westers land uit als locatie maar India. In THE DEAD 2: INDIA is het zombievirus van Afrika overgeslagen naar India en moet ingenieur Nicholas Burton (Joseph Millson) alles uit de kast halen om heelhuids zijn zwangere vriendin te bereiken. Of het vervolg kan tippen aan deel één, lees je binnenkort in de recensie van Lieuwe van Albada. Te koop op dvd en blu-ray vanaf 9 juli (Excesso).

Net als THE DEAD 2 is ook MONSTERS: DARK CONTINENT een vervolg op een succesvolle low budget genrefilm. Deel één, MONSTERS (Gareth Edwards), werd voor minder dan 1 miljoen dollar gedraaid. “Een beperking die de filmmaker alleen maar tot meer inventiviteit prikkelde. En tot een film die, tot vlak voor het wonderschone, bijna psychedelische eind, een voor dit genre wonderbaarlijke intimiteit weet te bewaren”, aldus recensent Phil van Tongeren. Mede dankzij die inventiviteit mocht Edwards na MONSTERS zijn tanden zetten in GODZILLA (2014) en gaf hij voor DARK CONTINENT het regiestokje over aan Tom Green. Zeven jaar na de gebeurtenissen in deel één is de oorlog tegen de buitenaardse monsters nog steeds niet gewonnen en wordt soldaat Noah erop uitgestuurd om een collega, die zich ergens diep in de geïnfecteerde zone bevindt, op te sporen en te redden. De recensie van George Vermij publiceren we binnenkort op onze website. Te koop op dvd en blu-ray vanaf 7 juli (A-film).

In de heerlijk gestoorde komische horrorfilm THE VOICES (Marjane Satrapi) hoort de terugtrokken Jerry, gespeeld door Ryan Reynolds, stemmen die hem proberen te overtuigen om verschrikkelijke dingen te doen. Als hij Fiona (Gemma Arterton) leert kennen, lijkt het even goed te gaan maar het geluk is helaas van korte duur. Ook van THE VOICES is een recensie in de maak die je binnenkort kan lezen op onze website. Te koop op dvd en blu-ray vanaf 7 juli (Remain in Light).

12 juli 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!