Purgatorium
Purgatorium
Nederhorror & scifi
22 juli 2015

Purgatorium

Purgatorium NEDERHORROR | De Amerikaanse stuntman Chuck Borden is begonnen met de crowdfundingcampagne voor zijn Nederlandse psychologische thriller PURGATORIUM: “Have you ever been hurt by someone you love? Rejected by someone you desire? Passed over, ignored, humiliated? No more.”

Vijf containers, dat is waar het om draait in het scenario van Ross Walker, Rob van den Bergh en Joey Neniu. Bart (in de teaser gespeeld door Dries de Win) bevindt zich in een verder verlaten hangar met de vijf containers. “I’ve been here for two days. About two days, judging by my stubble.” Op zeker moment ontwaakt hij. Een hard geluid: Container #1 wordt van binnenuit opengemaakt…

De containers staan, zoveel maakt de teaser die sinds maandag op Cinecrowd staat duidelijk, voor vijf slechte gebeurtenissen in Barts leven waarmee hij in het reine moet zien te komen. Borden stelde PURGATORIUM voor tijdens de pitching contest op het Imagine Film Festival dus daarom weten we: een rivaliserende collega, een beste vriend die zijn vriendin inpikte… Bart heeft nogal wat opgepotte frustraties. Maar is hij werkelijk het slachtoffer? En wie is die mysterieuze vrouw die steeds in zijn dromen opduikt? “Let the healing begin…”

PURGATORIUM is op Cinecrowd op zoek naar 10.000 euro aan donaties. De Amerikaanse regisseur Chuck Borden woont al sinds 2008 in Nederland en deed, volgens IMDb, de stunts bij meer dan 240 overwegend Amerikaanse films. Niet de minste titels: DARKMAN (1990) en ARMY OF DARKNESS (1992), bijvoorbeeld, en INDEPENDENCE DAY (1996), SCREAM 3 (2000. Als stunt double van Liev Schreiber!) en diverse Star Trek-afleveringen… In 2013 was hij stunt coördinator van Mike Flanagans OCULUS.

Borden deed al wat ervaring op als second-unit regisseur, onder meer voor de documentaire FANBOYS (2009). PURGATORIUM wordt zijn regiedebuut. De film, wordt Engelstalig. “We zijn in gesprek met een aantal bekende acteurs,” schrijft Borden. Laten we hopen dat hij het oude concept van een film op één locatie een echt ‘Hollywood-randje’ weet te geven.

PURGATORIUM steunen doe je hier.

22 juli 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!