JeruZalem
JeruZalem
Nieuws
1 mei 2016

Thuisbios, week 17

JeruZalemKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week historisch spektakel uit Zuid-Korea, feestdagenhorror uit Amerika en fake found footage uit Israël.

MEMORIES OF THE SWORD is een twee uur durend historisch actiedrama van de Zuid-Koreaanse regisseur Heung-Sik Park. De achttienjarige Hong-ee (Go-eun Kim) is van kinds af aan getraind in zwaardvechten door Seol-rang (Do-yeon Jeon), zodat zij wraak kan nemen op degenen die de dood van haar moeder op hun geweten hebben. Haar zoektocht leidt Hong-ee naar de machtigste man van het rijk, koning Deok-gi, gespeeld door Byung-hun Lee (I SAW THE DEVIL, TERMINATOR: GENISYS). De recensie kan je binnenkort lezen op onze website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 28 april (Splendid).

In de komische horrorfilm KRAMPUS raakt de jonge Max vanwege zijn ruziënde familie het kerstgevoel volledig kwijt. Hierdoor trekt hij de aandacht van Krampus, een boosaardige demon die iedereen te grazen neemt die niet in kerst gelooft. De familie moet elkaar nu wel helpen en samenwerken om de kerstdagen te overleven. Regisseur Michael Dougherty begon zijn filmcarrière als scenarioschrijver (X2, SUPERMAN RETURNS) en debuteerde in 2007 met TRICK ‘R TREAT, tevens een horrorfilm die zich tijdens een feestdag (Halloween) afspeelt. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 27 april (Universal Pictures).

De fake found footage horror JERUZALEM won op het Imagine Film Festival 2016 de MovieZone award. Twee Amerikaanse vriendinnen, Sarah en Rachel, bezoeken Jeruzalem op het moment dat daar letterlijk de hel losbreekt. Via de Slimme Bril van Sarah zijn we getuige van hun poging om uit de stad te ontsnappen terwijl demonen de jacht hebben geopend op alles dat leeft. De recensie van Thierry Verhoeven publiceren we binnenkort op onze website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 28 april (Splendid).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!