Portretfoto Quay Brothers
Portretfoto Quay Brothers
Nieuws
30 april 2016

Win kaartjes voor de opera!

Portretfoto Quay Brothers PRIJSVRAAG |  Een bijzondere prijsvraag vandaag: win kaartjes voor… de opera! Wat daar zo schokkend aan is? Dit: de decors van Theatre of the World zijn gemaakt door The Quay Brothers – geliefd vanwege hun duistere stop-motion animatiefilms vol gebroken poppen en dreigende mechanieken!

Begin 2015 wijdde EYE een grote expositie aan het nachtmerrieachtige universum van de tweelingbroertjes, die je kunt beschouwen als geestverwanten van de duistere surrealist Jan Svankmajer.  Schokkend Nieuws-redactielid Julius Koetsier had toen ook een interview met één van de twee, hij wilde niet zeggen welke, dat je kunt terugvinden in Schokkend Nieuws 105. De illustere stop-motionanimatoren bouwden een fanatieke schare fans op, waaronder Terry Gilliam, die hun STREET OF CROCODILES (1986) één van de beste animatiefilms aller tijden noemde. Een voorproefje:

Theatre of the World, die in première gaat in het kader van het Holland Festival, is de nieuwe opera van Louis Andriessens.  In samenwerking met The Quay Brothers tovert regisseur Pierre Audi het Amsterdamse Theater Carré om tot de droomwereld van Athanasius Kircher (1602-1680), de laatste universele renaissance-mens.  De zeventiende-eeuwse Duitse wetenschapper liet boeken en uitvindingen na op de meest uiteenlopende terreinen: van Egyptologie tot religie en van geografie tot muziekinstrumenten en automatons – en bij dat laatste denken we natuurlijk onmiddellijk weer aan The Quay Brothers.

Tijdens de opera toont Kircher, na een leven lang wetenschappelijk onderzoek,  zijn bevindingen aan het publiek in een ‘theater van de wereld’. Reinbert de Leeuw dirigeert het ensemble Asko|Schönberg, Leigh Melrose zingt de hoofdrol en Cristina Zavalloni is zijn geliefde. Ook de Nederlandse Nora Fischer staat op het podium. Schokkend Nieuws wist via het Holland Festival een paar foto’s te pakken te krijgen van de decorontwerpen. Dat belooft!

mt_ignore: Theatre of the World 2 En wij mogen dus, met dank aan het Holland Festival, 2 x 2 kaartjes weggeven voor de voorstelling van maandag 13 juni in Koninklijk Theater Carré. Om kans te maken moet je antwoord geven op de volgende vraag:

– Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen. felicitaties aan de winnaars! –

Holland Festival: Theatre of the World
Voorstelling op 11 (wereldpremière), 13, 14, 16, 17 en 19 juni
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Kaarten en info

mt_ignore: Theatre of the World 3 mt_ignore: Theatre of the World 2

 

 

30 april 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!