Snow peanuts sm
Snow peanuts sm
TGIF
29 april 2016

Thank God It’s Friday, 29 april

Snow peanuts sm TGIF | Hang de vlag uit, het is weer vrijdag: tijd voor een borrel, een bioscoopje en/of een pyjamaweekend met Netflix. Maar voor een écht goed begin klik je je bij ons het weekend in met weer een hele hoop fijne linkjes!

ALIEN | In space, no one can hear you scre—HOERA! Postte Jasper vorige week nog  in TGIF dat ALIEN 5 van Neill Blomkamp niet volledig van de baan is en nu is er meer nieuws: Newt komt terug! Sigourney Weaver, die momenteel iets anders aan het filmen is met Blomkamp in Zuid-Afrika (stiekem een onverwachte sequel van CHAPPIE misschien?), noemde tijdens een Q&A het script enorm bevredigend. Ja, nu worden we natuurlijk nóg nieuwsgieriger!

EVERYONE DIES | En over nieuwsgierig gesproken: houdt iedereen in jouw omgeving ook maar niet op over Game of Thrones? Het is mij helaas niet gelukt om de online spoilers over de eerste grote onthulling te ontwijken, maar geen zorgen, ik doe niet aan spoilers! Nou ja, eentje dan, zodat het GoT-publiek zijn eigen lot tenminste ziet aankomen. Nog iets dat je niet zag aankomen: Peter Dinklage in space pants. Hoe zouden de vrouwelijke GoT-personages er eigenlijk uitzien als Disney-prinsessen (of andersom)? Het is in elk geval duidelijk dat de fans Hodor hebben gemist en meer van hem willen zien. Maar niet zonder Bran, natuurlijk!

ARTS & CRAFTS | Nog even doorborduren op Westeros, of liever gezegd: doorhaken, mocht het dit weekend zulk druilweer blijven. In dat geval kun je ook direct dit skimasker breien. Of kijken hoe mooi anderen die ALIEN-collectibles maken, of deze heuse papieren versie van het GoT-intro

MAGISCH | Nog meer papierknutselwerk, in de vorm van een onheilspellende trailer. Julius Koetsier schreef over de historische context van THE WITCH en lees ook deze ‘aural reading’ van de film eens. Muziek is nu eenmaal heel belangrijk, weten filmmakers. Zo ook in THE SHINING, waarvan de band Aesop Rock een 48 minuten durende miniatuur-adaptatie maakte. Maar da’s nog lang – je kunt THE SHINING ook even tussendoor kijken, als GIF. Hypnotiserend, wel…

PIJPLIJN | Goed, als je je los hebt weten te rukken van de Overlook Hotel, dan volgen hier nog een paar dingen die je nog te wachten staan: de casting voor ZOMBIELAND 2 lijkt te zijn begonnen. De release van de nieuwe adaptatie van Stephen King’s IT staat gepland voor september 2017 (regie: MAMA’s Andy Muschietti). Benieuwd naar hoe het staat met de nieuwe Twin Peaks? Nou, David Lynch en Mark Frost hebben een enórme castlijst bekend gemaakt, met maar liefst 217 acteurs. En 37 daarvan zijn terugkerende personages! Ook de cast van BLADE RUNNER 2 is uitgebreid: Syliva Hoeks versterkt de gelederen, in een leading role. De regisseur van de Imagine 2016-slotfilm THE WAVE neemt een Lara Croft-reboot op zich, met in de hoofdrol deze dame! The Doctor heeft een nieuwe companion: Pearl Mackie. Schrijver Bret Easton Ellis (American Psycho) heeft besloten maar eens  iets anders doen en neemt plaats op de regisseursstoel. En ondertussen kan ik de serie Fargo maar niet genoeg aanraden – wat een heerlijke verrassing dat een serie gebaseerd op een film zó goed kan zijn. Zou dat bij Snatch ook het geval zijn? Fingers crossed…

TO SAVE THE DAY | Nog even een blokje superheldennieuws. Marvel gaat een nieuwe comic van Stan Lee verfilmen: Chakra: The Invincible en zie hier de evolutie van Iron Man! Hé Jack, wat vind jij eigenlijk van die nieuwe Joker? Oh, en had je de trailer van X-MEN APOCALYPSE al gezien? Bryan Singer legt ‘m even voor je uit.

BEHIND THE SCENES | Hoe krijg je de CREATURE FROM THE BLACK LAGOON zo gedetailleerd? Regelmatig bijwerken, da’s de truc. En neem ook eens een kijkje achter de schermen bij Dario Argento, John Carpenter en Tobe Hooper. Argento is nou eenmaal een grote inspiratie, vindt ook Lucile Hadzihalilovic (ÉVOLUTION). Carpenter is dat zeer zeker ook – zie hier waarom HALLOWEEN de fundamentele slasherfilm is. Een scène die lang alleen achter de schermen te zien was: de beruchte surgeon scene uit HELLBOUND: HELLRAISER II. En dan is er ook nog een deleted scene die je kijk verandert op A NIGHTMARE ON ELM STREET: Nancy’s ouders hebben meer meegemaakt dan je wist!

VERDER NOG | In deze Tim Burton-bar zou een vrijdagmiddagborrel nóg beter smaken. Misschien is het dit weekend ook weer eens tijd voor een bezoekje aan de kapper. Maar ja, waar vind je eigenlijk nog een goeie oppas? Tom Hiddelston ziet het trouwens wel zitten om Loki tegenover Dr. Strange te zetten. Wat meneer Joe DeVito niet zo zag zitten, was dat Legendary en Warner Bros. zijn ideeën voor King Kong’s achtergrondverhaal hebben gebruikt voor KONG: SKULL ISLAND zonder hem daarvoor credit of compensatie te geven. Aanklagen die hap! En als allerlaatste nog een kattebak voor LotR-fans, wat Hello Kitty-onzin en met dit verwarrende dieptepunt laat ik jullie graag achter – vol vragen over de moderne mens.

(PS. Voor wat méér vertrouwen in het werk van de moderne mens, zie de onderstaande fan theory.)

Dat was ’m weer! Blijf tips sturen naar [email protected], geniet van je weekend en tot volgende week!

29 april 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!