Men & Chicken
Men & Chicken
Nieuws
29 april 2016

Men & Chicken prijsvraag!

MenandChicken PRIJSVRAAG | Heb je een van de publiekfavorieten van Imagine 2016 nog niet gezien of wil je ‘m gewoon nóg een keer zien? Hier is je kans: doe mee en win vrijkaarten voor MEN & CHICKEN!

De nieuwe film van Anders Thomas Jensen (ADAM’S APPLES) werd tweede in de race om de Imagine Silver Scream Award. Geen verrassing, want in de film kun je genieten van het neusje van de zalm van het Deense acteursgilde, aangevoerd door niemand minder dan Mads Mikkelsen (Hannibal). “Een intrigerende zwarte komedie (…) over vijf lelijke kerels in een goor landhuis met heel veel kippen.” Recensente Karina Meerman vatte de film uitstekend samen en gaf ‘m vier schedeltjes.

Karina: “Gabriel (David Dencik) en Elias (Mads Mikkelsen) zijn broers. Tenminste, dat dachten ze. Kort na het overlijden van hun vermeende vader ontdekken ze dat ze geadopteerd zijn. Ze gaan op zoek naar familieleden. Die vinden ze in een verlopen, goor landhuis in een afgelegen stukje Denemarken, waar evenveel kippen huizen als familiegeheimen. In en om dat landhuis treffen ze hun drie broers Gregor (Nikolaj Lie Kaas), Franz (Søren Malling) en Josef (Nicholas Bro). Ongewassen mafketels die met enige regelmaat op elkaar inbeuken met opgezette dieren. Ook hebben ze ieder een irreële angst voor een specifiek serviesbordje. En dan is er nog de afgesloten kelderruimte waarvan iedereen begrijpt dat die slecht nieuws is. Maar wat is er nu echt aan de hand?”

Een 8,62 kreeg MEN & CHICKEN van het Imagine-publiek. Een must see, dus! De film draait vanaf 5 mei in de Nederlandse bioscopen. Schokkend Nieuws mag, met dank aan Imagine Filmdistributie Nederland, 3 x 2 vrijkaartjes weggeven voor een voorstelling in een plaats naar keuze. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken, is antwoord geven op de volgende vraag:

Van sjieke kannibalistische psychiater tot hondslelijke kloothommel in MEN & CHICKEN: Mads Mikkelsen heeft vele vreemde rollen op zijn repertoire. In welke film van Anders Thomas Jensen zagen we hem als slager?

Stuur je antwoord, naam en adres voor 12 mei naar [email protected]. De winnaars ontvangen kort daarna bericht.

29 april 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!