dead ringers jeremy irons 1108x0 c default
dead ringers jeremy irons 1108x0 c default
Nieuws
28 oktober 2019

Schokkend Leiden

dead ringers jeremy irons 1108x0 c defaultEVENT | Liefhebbers van horror, duister absurdisme en andere genrefilms moeten vanaf aankomende donderdag in Leiden zijn. Het Kijkhuis verandert op Halloween in ‘Lijkhuis’ en het Leiden International Film Festival zit ook dit jaar weer vol ‘Schokkende’ films en events.

Het Kijkhuis in de Vrouwenkerksteeg staat op donderdag 31 oktober in het teken van Halloween. De zalen van het ‘Lijkhuis’ starten in de middag met twee films voor de kinderen – CORALINE om 16.30 uur en HOCUS POCUS om 16.45 uur. De avond is gereserveerd voor het spannendere werk: MARTYRS om 18.45 uur. SLEEP TIGHT om 19.00 uur. THE EVIL DEAD om 21.10 uur. En vanaf middernacht lachen én huiveren met ZOMBIE STRIPPERS en AUDITION.

Schokkend Nieuws presenteert een speciaal programmaonderdeel met David Cronernbergs DEAD RINGERS. Barend de Voogd leidt de film vanaf 21.25 uur in. De rest van de tijd staat hij in de foyer T-shirts en abonnementen te verkopen – of een praatje te maken met trouwe en nieuwe abonnees. Toegang: € 10,50 per voorstelling (Cineville geldig).

Het Leiden International Film Festival begint ook aankomende donderdag en duurt t/m 14 november. Het LIFF biedt een mix van toegankelijke arthousefilms en betere publieksfilms. Maar voor de Schokkend Nieuws-lezer is er ook erg veel te beleven. Let vooral op het programmaonderdeel BONKERS! , een wervelende trip langs innovatieve, vreemde en bovenaardse films die de genregrenzen doorbreken en heilige huisjes kapottrappen. DEERSKIN, de nieuwe absurdistische komedie van Quentin ‘RUBBER’ Dupieux scharen we moeiteloos in die categorie, maar we zijn ook erg benieuwd naar de Russische komedie WHY DON’T YOU JUST DIE? Denk MEET THE PARENTS met een hamer. En dan is er nog het lowbudget unicum JESUS SHOWS YOU THE WAY TO THE HIGHWAY. Kort samengevat: WTF?


Martin Koolhoven geeft op 7 november filmcollege en er zijn meer mooie genreklassiekers in te halen: BLADE RUNNER op 1 november, EYES WIDE SHUT op 2 november, FIGHT CLUB op 4 november en THE BLAIR WITCH PROJECT in het Museum Volkenkunde op 10 november.

Maar het LIFF biedt ook premières en vroege voorstellingen van enkele films waar we al langer naar uitkijken. Op 2 november keren de regisseurs van ICH SEH, ICH SEH terug met een nieuwe psychologfische horrorfilm: THE LODGE. Een jonge vrouw en haar nieuwe stiefkinderen raken samen opgesloten in een ingesneeuwde blokhut. Wie iets te verbergen heeft, beseft al gauw dat geheimen niet zo makkelijk weggestopt kunnen blijven… Het LIFF vertoont de film in samenwerking met Imagine. Op 3 november kun je genieten van de Nederlandse premiere van ZOMBIELAND 2: DOUBLE TAP en PARASITE, de nieuwe film van Joon-Ho Bong (SNOWPIERCER, OKJA) draait op 2 en 7 november.

Schokkend Nieuws presenteert: DEAD RINGERS
31 oktober
Kijkhuis Leiden
Informatie en kaarten

Leiden International Film Festival
donderdag en duurt t/m 14
Trianon, Kijkhuis en diverse andere locaties in Leiden
www.liff.nl

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!