pacific-rim-dvd-cover-01
pacific-rim-dvd-cover-01
Nieuws
24 november 2013

Deze week op dvd en blu-ray

pacific-rim-dvd-cover-01Drie zeer verschillende smaken sciencefiction: episch, griezelig en onsterfelijk.

“Epischer zal het deze zomer niet worden”, schreef recensent Hedwig van Driel in haar recensie over PACIFIC RIM (Warner Bros, 20 november). Guillermo del Toro pakt flink uit in zijn blockbuster over de oorlog tussen mensen en Kaiju, enorme monsters die via een interdimensionale poort ergens onder de zeespiegel ons universum binnen stampen. “De gevechten zijn het onbetwiste hoogtepunt van de film. Del Toro regisseert de actie helder, houdt de montage rustig en weet vooral voor afwisseling te zorgen, waardoor de worstelingen geen moment gaan vervelen.” In oktober deelde Del Toro mee dat hij en scenarioschrijver Travis Beacham begonnen waren aan het scenario voor een sequel. Maar of er ook daadwerkelijk een deel 2 komt, is nog onduidelijk.

In de sciencefiction/horrorthriller DARK SKIES (eOne, 20 november) wordt een gezin geconfronteerd met onverklaarbare gebeurtenissen; een mysterieus bouwsel in de woonkamer, een inbraakalarm dat op acht plekken tegelijk afgaat, drie zwermen vogels die zich te pletter vliegen tegen het huis. Als hun jongste zoon zich erg raar begint te gedragen en de politie blijft volhouden dat er verder niets ongewoons aan de hand is, zoeken pa en ma hun heil bij een conspiracy theorist. “Schokkend Nieuws-lezers met een beetje kennis van The X-Files hebben het dan waarschijnlijk al geraden”, aldus recensent Barend de Voogd. Of de film desondanks de moeite waard is, kan je hier lezen.

THE WOLVERINE (Fox, 21 november) is geen direct vervolg op X-MEN ORIGINS: WOLVERINE, maar speelt zich af na de gebeurtenissen in X-MEN: THE LAST STAND. Logan wordt geplaagd door dromen over zijn gestorven geliefde Jean Grey en is zijn onsterfelijkheid beu. Als hij benaderd wordt door een hoogbejaarde miljardair die door middel van een machine Wolverine’s krachten en onsterfelijkheid kan overnemen, grijpt Logan deze kans in eerste instantie met beide klauwen aan. Volgens recensent Phil van Tongeren worstelt niet alleen Wolverine, maar ook regisseur James Mangold met een dilemma: “Hoe houd je de existentialistische worsteling van je hoofdpersoon in evenwicht met de eisen van een knokspektakel dat de concurrentie moet aangaan met andere zomerblockbusters?” Dat Mangold er niet helemaal uitkomt, is volgens Phil in ieder geval niet te wijten aan het inlevingsvermogen van Hugh Jackman. Phil’s volledige recensie vind je hier.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!