doctor who 50th anniversary poster by disneydoctorwhosly23-d5gxelr-300x424
doctor who 50th anniversary poster by disneydoctorwhosly23-d5gxelr-300x424
Nieuws
24 november 2013

Oude Doctors, nieuwe Doctors!

doctor who   50th anniversary poster by disneydoctorwhosly23-d5gxelr-300x424“Allons-y!” “Geronimo!” “For God’s sake, Gallifrey stands!” Na weken van hype, voorbeschouwingen, terugblikken, overzichten en vooral oneindig veel theorieën over wie er al dan niet en in welke hoedanigheid in de 50th Anniversary Episode van Doctor Who zou verschijnen, was het gisteravond dan eindelijk tijd voor de jubileumaflevering.

En die stelde niet teleur. Het is nog te vers voor spoilers, maar we kunnen wel zeggen dat de chemie tussen Matt Smith, David Tennant en John Hurt even vermakelijk was als de trailer deed vermoeden. Er kwamen een paar mooie verrassingen voorbij. Vooral die ene hele korte. En die andere wat langere, die was best ontroerend. Our lips are sealed.

Er sneuvelde en passant ook nog een wereldrecord: “the largest ever simulcast of a TV drama”.  The Day of the Doctor werd tegelijk vertoond in 94 landen verspreid over zes werelddelen, vaak ook nog eens in bioscopen en in 3D. Jammer toch, dat de Nederlandse zenders om onverklaarbare redenen blijkbaar geen brood zien in de goede Doctor. Gelukkig konden we meekijken met de BBC. Eerst The Day of the Doctor op BBC1 en daarna voor de digitale kijkers nog een pijnlijk rommelige ‘after party’ op BBC3, die maar beter zo snel mogelijk weer vergeten wordt.

mt_ignore: Doctor WhoMaar er was nog meer! Peter Davison (Doctor #5, met crickettrui en selderij in zijn knoopsgat), maakte The 5(ish) Doctorseen grappige half-uur-durende film over de classic Doctors die proberen een rol te krijgen in de jubileumepisode. Naast Davison, komen ook Colin Baker (Doctor #6), Sylvester McCoy (#7) en Paul McGann (#8) opdraven. Verder een hele schare cameo’s van oude en nieuwe castleden en makers van het programma, en zelfs Peter Jackson en Ian McKellen (Sylvester McCoy speelt Radagast in de HOBBIT-films) komen langs! Mooie combinatie van ode en zelfparodie zoals eigenlijk alleen de Engelsen dat kunnen. Zeker het bekijken waard.

Georgia Moffett komt trouwens ook langs in The 5(ish) Doctors. Zij is in het echt zowel Peter Davisons dochter als David Tennants vrouw, maar speelde dan weer de dochter van Tennant in de episode The Doctor’s Daughter. Volgt u het nog? De Doctor als zijn eigen schoonvader en opa van zijn eigen kinderen. Wibbly wobbly timey wimey indeed!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!