doctor
doctor
TGIF
22 november 2013

Thank God It’s Friday 22 november

doctorHet is de week van CATCHING FIRE en het is de week waarin de 50th Anniversary Special  van Doctor Who wordt uitgezonden. Het zal dan ook niemand verbazen dat de goede doctor en Katniss Everdeen een grote rol spelen in de linkverzameling van deze week!

DOCTOR WHO | Lady Doctors (alle elf) ! Petitie voor Paul McGann (Doctor 8)! De tien beste afleveringen (van elke Doctor één behalve van 8).  Davies vs. Moffat (Doctors 9 & 10 vs. 11)! Trivia (ik wist zelfs van General Knowledge maar de helft)! De Doctor drinkt koffie met Batman en Superman (Doctor 11 met belabberd accent)! Time War Minisode (geen Doctors)! Vijftig dingen die je moet weten! En alle doctors rennen samen naar de volgende vijftig jaar (klik vooral op het plaatje links). En wat ik nog wel de allerleukste vind? De google doodle van vandaag!

CATCHING FIRE | Om te beginnen heeft Vulture een handig gidsje voor wie een beetje is vergeten (of nooit heeft geweten) hoe het ook alweer zat met de wereld van THE HUNGER GAMES. Ze interviewden ook de nieuwe regisseur Francis Lawrence, volgens Barend de Voogd een fikse verbetering ten opzichte van Gary Ross, regisseur van het eerste deel. Bij The Wire hadden ze graag een versie van de film gezien die het geweld wat bloederiger en zichtbaarder had gemaakt. Natuurlijk is er ook een versie van THE HUNGER GAMES gemaakt die eruit ziet als een 8-bit spelletje, en een Sesamstraat-parodie. Buzzfeed interviewde producer Nina Jacobson en zette de promo-chocolaatjes in de arena. Variety interviewde de man die verantwoordelijk is voor de uitgebreide publiciteitscampagne, die onder andere een tumblr bevat dat zich voordoet als een stijlblad uit de decadente hoofdstad The Capitol, glamoureuze portretten van de deelnemers, en zelfs couture. Wel een beetje ironisch, voor een film over de beginnende opstand van de armere regionen tegen de rijke hoofdstad. Als je de metafoor van de boeken volgt zijn wíj met onze consumentencultuur The Capitol. Ook Devin Faraci valt de spanning tussen die twee dingen op, vooral bij een premièrefeest dan flink wat wegheeft van een Capitol-feest uit de film.

MAY THE OODS BE EVER IN YOUR FAVOR | Het internet zou het internet niet zijn als twee populaire dingen niet samengevoegd werden:

DEL TORO | Den of Geek bespreekt de werelden van Guillermo del Toro, FX gaat van zijn vampierboeken (The Strain, The Fall & The Night Eternal) een serie maken, en The A.V. Club begint een nieuwe reeks over eerste keren met de regisseur.

AFFICHES | Prachtige horrorposters! Vandalenkunst! Spoilerposters!

mt_ignore: gotdeathHARDSTIKKE DOOD | Rechts netjes gemarkeerd waar in de Game of Thrones-boeken mensen doodgaan. Pajiba heeft een lijst met de meest gedurfde sterfgevallen in moderne televisie – dat het spoilers bevat moge duidelijk zijn.

SUPERHELDEN | In het superheldenhoekje deze week natuurlijk Batkid. Je uitdaging: probeer dit eens te bekijken zónder een traantje weg te pinken. Dan naar de flauwere links: 23 belachelijke Superman & Batman covers en niet bepaald inspirerende potentiële titels waarvan Warner alvast de url’s reserveerde. Ten slotte: een Avengers-trailer die volledig bestaat uit bloopers.

THE WORLD’S END | Over bloopers gesproken. Bij Film School Rejects hebben ze de dvd al (en dat terwijl de film hier pas net uit is) en hebben ze de interessantste stukken uit de commentaartrack op een rijtje gezet.

KORT | In de lach! Goudlokje à la Shatner! Maak je eigen IJzeren Troon!

CADEAUTJES | Sinterklaas is in het land! Nog leuke cadeautjes nodig? Van deze lijst kan ik in ieder geval The Republic of Thieves van Scott Lynch van harte aanraden. Alle Locke Lamora-boeken tot nu toe zijn half nieuw verhaal, half flashback, en al is de plot van het ‘nu’ gedeelte in dit boek een tikje teleurstellend, het flashback-gedeelte is het leukste tot nu toe. Sabetha is bovendien een fantastisch personage. Zo eentje die, wanneer ze voor drie mensen kostuums zoekt, er wel even voor zorgt dat zij sergeant is en de anderen gewoon bewaker. Io9 heeft al helemaal een overdaad aan suggesties: dvd-boxen en suggesties per fandom, van prinsessen tot… de jaren ’80!

SPECIALE EFFECTEN | De mijlpalen op een rij.

RIDLEY SCOTT | Een prachtige versie van BLADE RUNNER in aquarellen en alle mogelijke toekomstige Scott-projecten op een rij.

KEVIN SMITH | Geeft nieuwe details over zijn nieuwe horrorfilm TUSK: ‘a cuddly version of  THE HUMAN CENTIPEDE’.

DARIO ARGENTO | Praat over giallo.

INDIANA JONES | Het oorspronkelijke einde had veel meer gore.

VRAGEN | Komt er een vervolg op BEETLEJUICE? Had de Harry Potter-reeks eigenlijk de Neville Longbottom-reeks moeten heten? Wat zijn de tien beste geanimeerde films? En met wie praatte Sandra Bullock in GRAVITY via de radio?

FILM SCORE MONTHLY | Zet het hele archief gratis online.

MACHETE KILLS | Again. In Space.

Iedereen bedankt voor de suggesties (nieuwe linkjes mogen naar [email protected]), een prettig weekend, en tot volgende week!

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!