Beeldbuis
Beeldbuis
Beeldbuis
2 juni 2018

Zoektochten

BeeldbuisBEELDBUIS | Robin Appelo bespreekt iedere eerste van de maand interessante dvd-, blu-ray- en VoD-releases en een ‘achtergrondfilm’. In de Beeldbuis van juni gaan we op zoek naar geesten, onze plaats in Gods koninkrijk, de liefde en de lach.

Vanaf 9 juni kunnen we op zoek naar de liefde in Guillermo Del Toro’s THE SHAPE OF WATER (FOX). Del Toro-fan Marjan Westbroek schreef een recensie. Persoonlijk vind ik de combinatie van Abe Sapien uit HELLBOY en FIFTY SHADES OF GREY, overgoten met een lichte horrorsaus, een lust voor het oog.

En als de zoektocht naar de liefde is volbracht gaan we op zoek naar antwoorden op de grote vragen des levens. Hoe kun je leven als je doden op je geweten hebt? Helen Mirren onderzoekt dat lastige vraagstuk vanaf 22 juni in de spookhuisfilm WINCHESTER (Dutch FilmWorks). De jump scares gaan door het dak, maar daar stort de film gelukkig niet van in.

Als we toch met levensvragen bezig zijn kunnen we net zo goed onze plaats in Gods koninkrijk onderzoeken. Wie anders dan de koning van Wakanda en de grootste zwarte superheld allertijden kan ons daarbij helpen? Ik bedoel niet STEEL, BLADE of METEORMAN, maar BLACK PANTHER (Disney). Vanaf 20 juni op dvd en blu-ray.

Tot slot de achtergrondfilm. Een achtergrondfilm is een film die je rustig op kunt zetten tijdens het strijken of iets dergelijks. Dat was ook even een zoektocht deze keer: CLOWNTERGEIST (Red Square) tekent vanaf 21 juni een lach op je gezicht en zorgt er met zijn dodelijke zwarte kots voor dat je tijdens de film met een gerust hart aan je zoektocht naar een versnapering kan beginnen.

(advertentie)

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!