Scars of Xavier
Scars of Xavier
Beeldbuis
3 juli 2019

Vakantievoer

Scars of XavierBEELDBUIS | De vakantie staat voor de deur, en hoe kan je kinderen en partner nu beter stilhouden als je urenlang in de file staat onderweg naar de camping dan met een film uit Beeldbuis?

ESCAPE ROOM (SONY) komt op 10 juli uit. Zes personen die elkaar niet kennen krijgen allemaal een uitnodiging om mee te doen met een Escape Room. Klinkt bekend? Dat kan kloppen, dit gegeven is wel vaker gebruikt. Toch is ESCAPE ROOM een vermakelijke film. De plot is dun, het acteerwerk middelmatig en de ‘vallen’ worden soms kinderlijk eenvoudig opgelost. ESCAPE ROOM heeft echter één element dat potentieel een goede reeks zou kunnen maken: het idee dat betalend publiek kan wedden op de favoriete speler heeft een hoog HOSTEL-gehalte. Het einde laat uiteraard ruimte voor vervolgen, want zeg nu zelf, wat is een film zonder de kans op een vervolg. Uitmelken is nog steeds het woord van de eeuw.

THE CLOVEHITCH KILLER (Dutch Filmworks) verschijnt op 26 juli en toont een andere blik op het serial killer-genre. Iedere vader heeft een hobby nodig. Sommigen kijken voetbal, anderen gamen en weer andere martelen en vermoorden tienermeisjes. Een zoon denkt dat zijn vader een seriemoordenaar is en gaat samen met een vriendinnetje op onderzoek uit.  We zien het gedrag van de vader ook veranderen. Dit roept toch de vraag op of vader zich hetzelfde had gedragen als zoonlief geen vermoeden had gehad van pa’s buitenwerkse activiteiten. Kortom, de ideale film om op te zetten voor je kinderen als je in de file staat. Ik vermoed dat het lekker stil is in de auto na afloop van THE CLOVEHITCH KILLER. En papa’s, vergeet niet een stuk touw in je koffer te doen. Je weet maar nooit of je wat tijd voor jezelf nodig hebt op vakantie.

De CULP-tip van deze maand is SCARS OF XAVIER (Source 1), die op 25 juli uitkomt. We volgen Xavier in zijn dagelijkse routine: hij drinkt koude koffie, doet oefeningen, en werkt bij een autowasstraat met een wel heel toepasselijke naam. ’s Avonds stalkt, ontvoert en vermoordt hij jonge vrouwen, en door middel van flashbacks wordt uitgelegd waarom hij dit doet. Het voelt als een dagelijkse routine en daarin zit het plezier: seriemoordenaars zijn net als wij ook maar gewone mensen. Ze hebben een baan, een huis, en natuurlijk een stapel dode vrouwen in de badkuip. En net als bij iedereen ligt liefde voor hen om de hoek te wachten… maar kan een compulsieve moordenaar wel verliefd worden? Door het goede acteerwerk krijg je bijna sympathie voor Xavier, want iedereen verdient toch liefde? En wat is een lijk meer of minder als deze liefde beantwoord wordt? SCARS OF XAVIER is lekker duister met een rauw randje. De ideale film voor als je lekker aan je rosé zit te slurpen met je broek half open omdat je weer te veel hebt gegeten van de BBQ.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!