BIFAN 006 staand
BIFAN 006 staand
Nederhorror & scifi
5 juli 2019

The Occupant wint de Bucheon Award!

BIFAN 006 staand NEDERLANDSE SCIFI | Groot succes voor de Nederlandse sciencefictionfilm THE OCCUPANT. Regisseur Hugo Keijzer en producent Maurice Schutte wonnen tijdens  het Bucheon International Fantastic Film Festival in Zuid-Korea.de prestigieuze Bucheon Award!

In de nieuwsrubriek van Schokkend Nieuws schreven we regelmatig over de feature speelfilm waarin geologe Danny om mysterieuze redenen met haar helikopter is neergestort in het sombere en onherbergzame Russische landschap. Om de film gefinancieerd te krijgen maakten Keijzer en Schutte onlangs een negen minuten durende (en volledig Russisch gesproken!) proloog en reizen langs de internationale filmfestivals om hun project te pitchen.

En met succes dus! Het is voor het eerst dat een Nederlands project de prijs binnensleept op BIFAN, het grootste Aziatische filmfestival voor horror, sci-fi en fantasyfilms. Naast het winnen van een geldbedrag van iets meer dan 11.000 euro opent de prijs ook de deuren naar een Aziatische samenwerking om de speelfilm te realiseren.

Hugo Keijzer: ‘Het leuke aan pitchen is dat je direct kunt aanvoelen waar het verhaal werkt en waar de luisteraar afhaakt. Inmiddels hebben we THE OCCUPANT al zo vaak gepitcht, dat het voor ons kristalhelder is waar de kracht van dit concept ligt. Nu begrijp ik waarom goede films vaak een lange aanloop hebben; je wordt gedwongen om tot de kern te komen, nog voordat je zelf maar één shot gedraaid hebt. Het winnen van deze prijs voelt als een enorme bevestiging dat we op het goede spoor zitten.’

big2

‘Het was zeker onverwacht,’ voegt Schutte toe. ‘Van de 248 projecten mochten uiteindelijk dertig films persoonlijk hun pitch voor een jury komen geven in Zuid-Korea. Je neemt het voornamelijk op tegen Aziatische filmmakers. En dan sta je opeens je bedankspeech te geven met een Koreaanse tolk naast je!’

Felicitaties aan Hugo en Maurice. Lees hier nog even het uitgebreide interview dat we in april met Maurice hadden over THE OCCUPANT.

5 juli 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!