Beeldbuis
27 februari 2016

Thuisbios, week 8

400daysKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week heeft verzamelwoede dodelijke gevolgen, prikt een seriemoordenaar voor de tweede maal een vorkje mee, loopt een isolatie-experiment uit de hand en komen Ierse mythen tot leven.

Mensen verzamelen de raarste dingen, zo blijkt in THE HOARDER. Wanneer Ella, gespeeld door Mischa Barton (THE SIXTH SENSE, APARTMENT 1303 3D) en haar beste vriendin een kijkje nemen in de geheime opslagplaats van haar verloofde, openen ze per ongeluk de verkeerde kelderbox en komen ze  oog in oog te staan met de dodelijke verzameling van een andere huurder. Verder met o.a. Robert Knepper (Heroes, THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY) en Charlotte Salt (BENEATH STILL WATERS, BEOWULF). “Eén ding is zeker; regisseur Matt Winn kent alle horrorclichés”, schrijft Jasper ten Hoor in zijn recensie, die we over een paar dagen op onze website publiceren. Te koop en te huur op dvd vanaf 23 februari (Just Entertainment).

Voor de fans van HAYRIDE (Terry R. Parsons,2012) is er nu het vervolg, HAYRIDE 2. Terwijl de overlevenden van de slachtpartij aan het eind van deel 1 naar het ziekenhuis worden vervoerd, blijkt seriemoordenaar Pitchfork niet zo ernstig gewond als gedacht en duurt het niet lang voordat er nieuwe slachtoffer vallen. Deel 1 niet gezien? Geen nood, dankzij de vele flashbacks is het allemaal prima te volgen. Te koop en te huur op dvd vanaf 23 februari (Just Entertainment).

In 400 DAYS worden vier proefpersonen, gespeeld door o.a. Brandan Routh (SUPERMAN RETURNS) en Dane Cook (PLANES), in een ondergrondse simulator opgesloten om te onderzoeken wat de lichamelijk en psychische gevolgen zijn van een lange ruimtereis. Uiteraard gaat er meer mis dan de bedoeling is. 400 DAYS is de tweede speelfilm van regisseur Matt Osterman, die in 2010 debuteerde met het redelijk goed ontvangen PHASMA EX MACHINA a.k.a. GHOST FROM THE MACHINE. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 25 februari (Splendid).

De reacties van critici en kijkers op de Ierse horrorfilm THE HALLOW, over een jong gezin dat het in de bossen van Ierland aan de stok krijgt met mythologische wezens, zijn tot nu toe erg positief. De film won tijdens Screamfest maar liefst vijf prijzen, waaronder Beste Regie (Corin Hardy) en Beste Cinematografie (Martijn van Broekhuizen). Of wij het eens zijn met alle lofuitingen, dat kun je binnenkort lezen in de recensie van Lieuwe van Albada. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 23 februari (Just Entertainment).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!