POSTER TEASER INTERFACE
POSTER TEASER INTERFACE
Nederhorror & scifi
26 februari 2016

Cinecrowd: Interface

POSTER TEASER INTERFACEHOLLANDSE SCIFI  | Hoe veel verder zal het nog gaan met onze obsessie met eerste, tweede en derde schermen, virtual reality en selfies? In de korte Nederlandse sciencefictionfilm INTERFACE draagt iedereen straks een spiegelend masker; een one-way-mirror waardoor je wel naar buiten kunt kijken, maar niemand je gezicht kan zien. Als je elkaar aankijkt verdrink je in een oneindig reflectie van een reflectie van een reflectie.

De hoofdpersoon van INTERFACE, heeft net zoals zijn tijdgenoten, zelfs nog nooit een menselijk gezicht gezien. Camera’s hebben de functie van onze ogen overgenomen.  De jongen probeert te ontsnappen aan de voortdurende surveillance en tracht de spiegel rond zijn hoofd kapot te slaan. Hij vlucht de bossen in…

Het klinkt als een fascinerend verhaal, een uitvergroting van iets wat we maar al te goed kennen. INTERFACE wordt een korte surrealistische sf-film die te denken geeft. Regisseuse Anna Hoetjes studeerde aan de Rietveld Academie en de Cooper Union School of Arts in New York en studeerde in 2012 af aan de kunstacademie in Arnhem. Ze maakte veel videoinstallaties en performances en heeft een facsinatie voor nieuwe media.  Dit is haar filmdebuut. De in Polen opgenomen bosscènes in de teaser  zien er in elk geval goed uit. INTERFACE is geselecteerd voor ‘De Ontmoeting’, een initiatief van VERS en Cinecrowd, dat onconventionele verhalenvertellers binnen de Nederlandse filmwereld de kans geef een eigen signatuur te ontwikkelen.

Op Cinecrowd is een crowdfunding campagne gestart, voor de financiering van de laatste scenes en visuele effecten. Als het streefbedrag van 9.000 euro gehaald wordt, zal VPRO Dorst ook in de film investeren. Iedere donatie telt dus dubbel!

INTERFACE zal later dit jaar een voorpremière beleven samen met de vier andere films die in het kader van ‘De Ontmoeting’ worden gemaakt. De film zal waarschijnlijk daarna ook te zien zijn tijdens  het Nederlands Film Festival en op internationale festivals. VPRO Dorst streeft ernaar om de film uit te zenden op televisie en hij zal uiteindelijk ook via online kanalen beschikbaar zijn. Anna Hoetjes probeert de film ook als voorfilm gedraaid te krijgen in de Nederlandse filmhuizen, als onderdeel van de campagne De voorfilm moet terug.

Doneer! INTERFACE steunen doe je hier!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!