they live donald trump
they live donald trump
TGIF
26 februari 2016

Thank God It’s Friday, 26 februari

they live donald trump TGIF | Het is weer vrijdag linkjesdag! Deze week veel filmnieuwtjes, veel Stephen King, uiteraard weer een lading superhelden en, niet te vergeten, Hoverboard Zombies!

SUPERHELDEN | DEADPOOL heeft geen Oscar-nominatie, maar Deadpool is Deadpool dus dat kan Deadpool niks schelen. EL DEADPOOL voor Best Foreign Film! Colossus maakte zijn naam trouwens waar in die film, er waren vijf acteurs voor nodig om hem tot leven te brengen. En na DEADPOOL wordt het alweer tijd om ons schrap te zetten voor de volgende superheldenfilm: hier is een eerste glimp van  Crossbones in CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR.  Ant-Man doet ook mee en gaat er zo uitzien. Martin Freeman doet ook mee en gaat deze rol spelen.  En mocht je vergeten zijn waar het allemaal ook alweer over ging, is hier alvast een supercut om je bij te pratenGame of Thrones‘ Sophie Turner gaat Jean Grey spelen in  X-MEN: APOCALYPSE en hier vertelt ze waarom dat heel anders gaat zijn dan Famke Janssen. Henry ‘Superman’ Cavill vroeg kinderen wie ze leuker vonden: Batman of Superman. En als je kinderen vraagt krijg je in elk geval originele antwoorden. Batman is leuker, want die kan tenminste vliegen! Hier zijn nog tien theorieën over Jared Leto’s Joker in SUICIDE SQUAD, en hier nog wat comic book films (Bananaman!) waaraan onder de radar (al dan niet) gewerkt wordt. 

ONE KING TO RULE THEM ALL | De Stephen King-verfilmingen vliegen ons om de oren. Vorige week hoorden we dat THE STAND in de wacht staat, terwijl THE DARK TOWER steeds concreter wordt. Dit jaar beginnen de opnames voor IT en ook de verfilming van CELL komt eraan. Over mobiele telefoon-signalen die mensen tot zombies maken. Beter dan het klinkt, echt. Hier alvast wat beelden. Ook op televisie is er geen ontkomen aan The King: na het schrappen van UNDER THE DOME vorig jaar, is 11.22.63 nu begonnen met een veelbelovende eerste aflevering – en dan komt er  ook nog een serie gebaseerd op THE MIST! Het zal moeilijk worden de film te evenaren. Hoeveel afleveringen lang kun je mensen gevangen in een supermarkt interessant houden? We wachten af.

SUPERCUT | Alle visuel effects Oscarwinnaars in één gigasupercut!


FILMS EN SERIES | Het enige wat ik van PETE’S DRAGON weet is dat ik als kind erg jaloers was op het platenboek dat mijn neef daarvan had. Maar blijkbaar was het ook een film en blijkbaar komt daar een remake van. Misschien komt het boek dan ook wel weer in de handel! Aan de remake van Xena: Warrior Princess  wordt ook nog steeds gewerkt en de die-hard fans worden nu alvast gewaarschuwd dat ze geen kopie van het origineel moeten verwachten. Nog een remake: DEATH RACE 2050, mét medewerking van Roger Corman, , die overigens wel wat beter op zijn geld moet letten. Ik kijk énórm uit naar THE WITCH, maar er is daarover alweer een this is why we can’t have nice things, internet-moment ontstaan. Horrorfans die de film boycotten omdat hij niet horrorig genoeg is, of het verkeerde soort horror, of niet hun definitie van horror, of iets anders vermoeiends. Gelukkig zijn er ook mensen die de film wel steunen: Yay Satanisten! Slecht nieuws: PACIFIC RIM 2 zal het zonder Guillermo del Toro moeten doen. De schrijver van Daredevil neemt het stokje over. Del Toro is inmiddels met hele andere dingen bezig (waaronder de adaptatie van Scary Stories to Tell in the Dark). Casting nieuws: vier nieuwe namen voor ALIEN: CONVENANT en Madeleine Stowe gaat van de film- naar de tv-versie van 21 Monkeys. Game of Thrones teaset met dode hoofden, ook van hoofden die helemaal (nog) niet dood zijn. En Chucky komt terug! Voor de zevende keer…

CHEWIE | Peter ‘Chewbacca’ Mayhew tweette foto’s van hele oude versies van zijn script, toen het nog The Adventures of Luke Starkiller, as taken from the “Journal of the Whills.” heette, wat toch een veel catchier titel is dan STAR WARS. Blijkbaar doet Mayhew binnenkort een grote onthulling  Wat zal dat zijn? Wat zal dat zijn? The Adventures of Chewbacca, as seen from inside a hairy head? TGIF houdt je op de hoogte. Wat een opwinding! Even bijkomen met wat Deathstar-thee en  STAR WARS meets Studio Ghibli.

GRABBELTON | Awwwww. De makers van de mooie Massive Attack-video met Rosamund Pike hebben duidelijk PHANTASM en POSSESSION gezien. Ruimtereisposters van NASA en horrorposters zoals ze niet meer gemaakt worden. Geweldige THE THING snowglobe! Superheldenbijbaantjes. De waarheid over Donald Trump. Ken uw klassiekers:  The Walking Dead meets Benny Hill. Kristen Wiig, Carey Mulligan en een licht overacterende Jane Fonda deden auditie voor een vrouwelijke Hannibal. Dit fotomodel transformeert zichzelf tot superhelden met body paint. Dat is al bewonderenswaardig, maar ze ziet er ook nog eens uit alsof ze getekend is! Freaky.  Dit wil je als je gitarist bent, dit wil je als je mij bent en dit wil iedereen. Vijfentwintig ‘cult time travel films that are worth your time‘.  En hier nog wat behind the scenes foto’s en artwork van THE FLY!

ZWEEFZOMBIES | En we eindigen deze week met Norman Reedus (Daryl in The Walking Dead) en zijn grootste uitdaging tot nu toe:  Hoverboard Zombies!

Dat was het weer voor dee week. Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Met speciale dank aan Mathieu Prins die ons elke week trouw van tips voorziet!

26 februari 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!