Coillective Invention
Coillective Invention
Nieuws
22 februari 2016

CinemAsia 2016

Coillective InventionEVENT | Op 1 maart gaat CinemAsia 2016 van start. De negende editie van het filmfestival in Amsterdam staat weer bol van de Aziatische films, waaronder blockbusters die nog niet eerder in Nederland te zien waren.

Het CinemAsia Film Festival vindt van 1 t/m 6 maart 2016 plaats in de Amsterdamse bioscopen Rialto en Kriterion. Het festival besteedt dit jaar speciale aandacht aan de Chinees-talige film. Naast een groot aantal vertoningen van Chinees-talige films, is ook regisseur, scenarist, producent en actrice Sylvia Chang te gast. Zij is onder meer de voorzitter van de Golden Horse Awards, de belangrijkste Chinese filmprijs. Drieëntwintig lange films en documentaires zijn er te zien op het festival, en een aantal korte films. Hier zijn een paar Schokkend Nieuws-tips.

OFFICE is de nieuwe film van Johnnie To.  Een thriller die zich afspeelt ten tijde van de financiële crisis van 2008 met festivalgast Sylvia Chang in een van de hoofdrollen. Regisseur en producent Johnnie To, bekend van actiefilms als PTU: POLICE TACTICAL UNIT,  ELECTION en MAD DETECTIVE is van vele markten thuis:  OFFICE zit naar het schijnt vol stijlvolle extravaganza en zang en dans!

Het Koreaanse COLLECTIVE INVENTION is ook erg de moeite waard. De onfortuinlijke Gu Park is na een medisch experiment veranderd in een freak: half man, half vis. Heel Korea heeft het ero,ver. Sang-wong, een ontzettend slechte journalist, is op jacht naar het verhaal achter de vissenkop. Mooie satire op de Koreaanse samenleving en de werking van de massamedia, en verrassend ontroerend.

INFERNAL AFFAIRS, uit 2002, draait ook. Mooie gelegenheid om eens op het grote doek te genieten van dit beroemde en spannende spel van list, bedrog en geweld: Tony Leung als undercoveragent en Andy Lau als undercovercrimineel. In 2006 ge-remaked door Martin Scorsese als THE DEPARTED.

En voor hedendaagse cops and gangsters moet je bij SPL2: A TIME OF CONSEQUENCES zijn, met Simon Yam, Wu Jing en Tony Jaa. De beste aanprijzing kwam van onze columnist Wim Castermans: “Cheang Soi’s SPL2: A TIME FOR CONSEQUENCES bewijst dat Hongkong ondanks alles nog steeds de beste knokfilms ter wereld maakt. Een typisch Hongkongs drama met de subtiliteit van een zak cement – vol undercover flikken, terminaal zieke dochtertjes en onwaarschijnlijke toevalligheden – bindt een serie opwindende vechtscènes aan elkaar. Moest je een drinking game houden met een shot telkens wanneer iemand door een glazen ruit wordt gemept, haal je de aftiteling niet.”

CinemAsia Film Festival
1 t/m 6 maart
Kriterion, Rialto , Amsterdam
www.cinemasia.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!