thingie
thingie
TGIF
4 maart 2016

Thank God It’s Friday 4 maartthingie TGIF | Nieuwe spokenjagers, een nieuwe Pinhead, een nieuwe SUSPIRIA en nieuwe grappen over Donald Trump. Inderdaad, hier is weer een nieuwe Thank God It’s Friday!STAR WARS | Lang geleden, in een tijdperk hier ver vandaan, waren er eens drie films in originele staat. Inmiddels kennen we de eerste STAR WARS-trilogie niet meer zonder de vele aanpassingen door George Lucas. Zal de matige CGI van Snoke in THE FORCE AWAKENS over dertig jaar ook aangepast worden? Of wordt R2-D2 omgetoverd in een badass R2-Mr. T2?  Zojuist bereikte ons overigens het treurige bericht dat Tony Dyson, de man die R2-D2 creëerde, is overleden. De zevende film gaf ons een kijkje in het leven van familie Solo en die gezinsperikelen rond papa Han en zoontje Ben vermaken ons nog steeds! Terwijl wij ondertussen proberen een Darth Vader te vouwen praat Daisy Ridley kort over aflevering acht en als je dacht dat Ridley sexy en stoer was, moet je haar stunt double eens ontmoeten.STERKE VROUWEN | Naast Ridley gaan we steeds meer sterke vrouwen te zien krijgen op het grote doek. Zie de vrouwelijke variant van GHOSTBUSTERS, waarvan deze week een eerste trailer verscheen die ons meteen confronteerde met de legendarische tonen van die bekende tune. De trailer gaf ons pittige vrouwen die kunnen knokken, schieten en ook nog eens verstand hebben van wetenschap. Het horrorgenre kent natuurlijk talloze sterke vrouwen, Clarice Starling is na vijfentwintig jaar nog steeds hét perfecte voorbeeld. Ook Neve Campbell was een prima final girl in de SCREAM-franchise, hoewel ze zelf nu echt klaar is met die serie.


AANGEKONDIGD | Er zijn meer nieuwe projecten aangekondigd deze week, zoals het langverwachte ASSASSIN’S CREED. Het blijft altijd spannend met gameverfilmingen. Net als met boekverfilmingen trouwens, maar met de casting van Matthew McConaughey en Idris Elba in Stephen Kings THE DARK TOWER lijkt erg weinig mis. Ian McShane lijkt ook perfect gecast als Mr. Wednesday in de verfilming van American Gods van Neil Gailman. Tot slot een wel heel bijzondere samenwerking: het team van Astron 6 gaat samenwerken met Guy Maddin (regisseur van THE SADDEST MUSIC IN THE WORLD) en Rachel Talalay (regisseur van FREDDY’S DEAD: THE FINAL NIGHTMARE). Hun project: Divorced Dad.REMAKES | Als je het over nieuwe projecten hebt, is de remake steevast gespreksonderwerp. Zo ontkomt FLATLINERS van Joel Schumacher niet aan een hedendaagse versie en gaat op 13 maart een Nederlandse variant van die film op televsie van start, Project Orpheus. Binnenkort een interview op onze site met regisseur Dennis Bots. Maar er is ook nieuws over de remake van SUSPIRIA. Ach, zolang ze Goblin maar bellen als het zover is. Het is met remakes net als met het weer in maart: het kan vriezen of dooien. Soms krijg je fantastische remakes (bijvoorbeeld als John Carpenter regisseert), soms krijg je afgrijselijke remakes (bijvoorbeeld als John Carpenter produceert). Wat dat betreft kun je van remakes net zoveel zeggen als van sequels: soms zijn ze waardeloos, maar soms zijn ze stiekem de beste uit de franchise.

HORROR | Over verschrikkelijke vervolgfilms gesproken; is er nog iemand die hoop koestert voor de nieuwe HELLRAISER? Er is in ieder geval een nieuwe Pinhead gevonden. Als de film net zo cool wordt als deze HELLRAISER-gitaar, dan hebben we niets te vrezen. Test je horrorkennis met deze kleine quiz met emoticons. Hier is een eng kattenplaatje en hier is nog veel meer stijlvolle horror.

LAST BUT NOT LEAST | Voor mensen die dol zijn op filmlocaties: Broken Hill in Australië is de ultieme plek voor fans van MAD MAX: THE ROAD WARRIOR. Inclusief een klein museum met props en kostuums – uiteraard allemaal van leer. Want leer is sexy! Ook in Nederland kun je locaties spotten, bijvoorbeeld van FLODDER. Als laatste hebben we nog Hell’s Night, een bar waar de meest uiteenlopende filmpersonages elkaar ontmoeten. Ooit Harrison Ford willen zien vechten tegen de Alien? En we sluiten definitief af met Donald Trump in Game of Thrones. Als dat geen goed begin van je weekend is!
Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected].4 maart 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!