Equals
Equals
Beeldbuis
18 december 2016

Thuisbios, week 50

equals KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week: soft focus sciencefiction, doorzichtige marketing en een aantal interessante nieuwe titels op Netflix.

In de verre toekomst volgens EQUALS (Drake Doremus) zijn emoties en lichamelijk contact verboden. Sterker: het voelen van emoties wordt als een ziekte, Switched On Syndrome (SOS), beschouwt die onherroepelijk tot de dood zal leiden, zij het door zelfmoord of door euthanasie. Hoofdpersonen Silas (Nicolas Hoult) en Nia (Kristen Stewart) ontdekken dat ze gevoelens voor elkaar hebben. Wanneer blijkt dat Silas SOS heeft besluit hij volledig voor Nia te gaan. “En zo vullen 102 minuten zich met heel veel close-ups van subtiele blikken, ogen met lange wimpers en licht geopende monden in soft focus”, schreef recensent Karina Meerman in haar recensie ten tijde van de bioscooprelease. “Visueel is EQUALS een aantrekkelijk geheel […] maar voor de sciencefictionliefhebber is het de zoveelste film die het genre misbruikt en de clichés bij elkaar raapt als achtergrond. […] Daarbij is de film zo traag dat het brein als vanzelf aan de wandel gaat en plotgaten opspoort om maar bezig te blijven.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 14 december (Entertainment One).

De oorspronkelijk titel van AMERICAN CONJURING was BIND maar de producenten hoopten wellicht met deze naamsverandering een graantje mee te pikken van het succes van THE CONJURING. De doorzichtige marketing truc is meteen ook het beste idee van deze onoriginele, goedkoop geproduceerde horrorthriller. Een gezin verhuist naar een verlaten weeshuis. Ze ontdekken dat hun charmante nieuwe woning een verontrustende geschiedenis heeft en dat ze niet alleen zijn. “She’s waiting for you.” Yadi-yadi-yawn. Te koop en te huur op dvd en VOD (Just Entertainment).

Het nieuwe aanbod op Netflix van deze week is gelukkig een stuk interessanter: de Mexicaanse horrorthriller HONEYMOON/LUNA DE MIEL (Diego Cohen, 2015), het eerste seizoen van de Chinese televisieserie ICE FANTASY, de social-media horror CYBERNATURAL a.k.a. UNFRIENDED (Levan Gabriadze, 2014) en LET’S BE EVIL (Martin Owen, 2016), een sciencefictionhorrorfilm over hoogbegaafde kinderen en augmented reality.

Save

Save

18 december 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!