Imagine 2017
Imagine 2017
Nieuws
19 december 2016

Imagine 2017: Fantastic Fashion

Imagine 2017 EVENT | Het themaprogramma van het Imagine Film Festival 2017 is vandaag bekend gemaakt: FANTASTIC FASHION. Van futuristische (ruimte)pakken tot superheldenkostuums en van Steam Punk tot de fantastische kostuums uit Game of Thrones: kleren maken de film!

Imagine, van 12 t/m 22 april 2017, biedt zoals elk jaar een gevarieerd programma. Het festival richt zich in het komende jaar dus op de rol van kostuums en stilering. Ieder fantastisch filmgenre – sciencefiction, fantasy, horror – kent zijn eigen aankleding. Gewone mensen veranderen daardoor in magische of bijzondere wezens – zij maken de persoon tot een onvergetelijk persona.

Sprekend voorbeeld én de focus van het programma is Wonder Woman. In de loop der jaren veranderde haar uiterlijk én haar karakter: van sexy heldin tot stoere vrouw tot power girl. Ze was zelfs heel kort even ambassadeur van de Verenigde Naties. De Canadese historicus, auteur en blogger Tim Hanley publiceerde uitgebreid over Wonder Woman. Hij is een van de sprekers tijdens Imagine 2017.

Imagine en EYE organiseren daarnaast voor de derde maal een gezamenlijke festivaleditie van EYE on Art, het programma op het snijvlak van film en kunst. Te gast zijn twee jonge Nederlandse modeontwerpers: Esther Dorhout Mees en Jacob Kok. Hun esthetiek sluit nauw aan bij de fantastische film en zij maken ook zelf films.

Dat zijn nog maar een paar, vroege tipjes van de in dit geval wel zeer toepasselijke sluier. Verder biedt Imagine natuurlijk weer een uitgebreid filmprogramma – elk jaar zo’n vijftig films om je gek te genieten – en een groot randprogramma met gasten uit binnen- en buitenland.

Imagine Film Festival
12 t/m 22 april 2017
EYE, Amsterdam
www.imaginefilmfestival.nl

 

19 december 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!