Christmas Sweater
Christmas Sweater
TGIF
16 december 2016

Thank God It’s Friday, 16 december

Christmas Sweater TGIF | Het zal je niet ontgaan zijn dat het internet deze week werd overgenomen door elke mogelijke vorm van STAR WARS-nieuws. TGIF doet hier vrolijk aan mee, maar we hebben ook o.a. THE WALKING DEAD, nieuws uit Gotham en ruimtevarkens!

STAR WARS | Er was geen ontkomen aan, het internet werd geregeerd door ROGUE ONE deze week. Mocht je net na vijftig jaar uit een grot komen kruipen en je al knipperend in het daglicht afvragen waar iedereen het toch over heeft: hier wordt de hele Star Wars-saga uitgelegd in 90 seconden. 90 seconden! Deel met je non-geek vrienden (als je die hebt), zodat ze op elke kerstborrel mee kunnen praten. Intussen vindt Adam ‘Kylo Ren’ Driver trailers voor STAR WARS maar onzin. Daar is iets voor te zeggen in deze tijd van ‘laten we alle plottwists maar alvast in de trailer zetten, anders schrikken mensen zo’. Donnie Yen creëerde een nieuwe martial arts-stijl voor de film. Hier is een interview met regisseur Gareth Edwards en hier eentje met Mads Mikkelsen (die toch echt de beste naam in showbiz heeft) over ROGUE ONE, maar ook DOCTOR STRANGE en HANNIBAL. En ook nog een interview met Alan Tudyk (Wash!) over ‘zijn’ Droid K-2SO. J.J. Abrams heeft zijn nieuwste project alweer in de startblokken staan en hier is nog een keer Gareth Edwards, nu met zes tips voor filmmakers. De 50 mooiste shots uit alle acht films en de greatest hits van de Death Star. Fans hadden de kostuums al nagemaakt voor de film goed en wel in de bioscopen was, en awww…. je eigen fluffy Tauntaun om te ‘disembowelen’!

EVEN TUSSENDOOR | Vraag jij je nou ook steeds af hoe THE WITCH eruit gezien zou hebben als Wes Anderson hem geregisseerd zou hebben? Nou, zoiets:

FILMS | Wolverine lijkt een mooie zwanenzang te gaan krijgen met LOGAN, want de reacties van the lucky few die de eerste veertig minuten van de nieuwe film hebben gezien zijn laaiend enthousiast. Hugh Jackman heeft zelfs minder geld geaccepteerd zodat ze met een R-rating (17+) helemaal los konden gaan. Dat belooft wat. Ben Afflecks BATMAN, sorry THE BATMAN, heeft nog geen script, maar Ben Affleck weet zeker dat die er wel gaat komen. Gelukkig maar. Intussen krijgt Harley Quinn alvast een eigen film, GOTHAM CITY SIRENS. Er wordt gespeculeerd dat Megan Fox daar Poison Ivy in gaat spelen, maar komt Anne Hathaway terug als Catwoman? Patrick Wilson wordt de slechterik in AQUAMAN. Hier een stuk over andere mogelijke villains en ik vermoed nu al dat het woord ‘fishy’ veel gebruikt gaat worden in headlines over deze film. WONDER WOMAN gaat mogelijk de DC Universe redden, maar ze is ook haar ‘honorary UN ambassadorship’ kwijt, omdat… er protesten en zelfs petities waren dat ze te weinig kleren aan had. Die-pe-zucht! Namennieuws: GODZILLA 2 wordt GODZILLA: KING OF MONSTERS en PACIFIC RIM 2 was PACIFIC RIM: MAELSTROM maar is nu PACIFIC RIM: UPRISING. James Gunn legt uit waarom Baby Groot in de nieuwe GUARDIANS OF THE GALAXY niet alléén bedoeld is om merchandise te verkopen. De PLANET OF THE APES-films laten intussen zien hoe je zonder veel bombarie een hele franchise kan rebooten (en binnenkort is het misschien trouwens uit het leven gegrepen). Oh, en Hayao Miyazaki vindt CGI animatie “an insult to life itself”. Dat je ’t weet.

SERIES | De midseason finale is de nieuwe seizoensfinale en THE WALKING DEAD had er eentje deze week. De meningen over seizoen 7 lopen uiteen, voor mij is er vooral een tergend gebrek aan team Carol/Daryl. Maar aan de promo’s te zien komt er volgend jaar weer wat schot in de zaak. Er wordt gefluisterd dat de Whisperers eraan komen. Ik heb de comics (nog) niet gelezen, maar het lijkt èn een goede ontwikkeling èn veel te vroeg in het verhaal daarvoor te zijn. Sonequa Martin-Green (Sasha in TWD) heeft trouwens  de hoofdrol te pakken in de nieuwe STAR TREK: DISCOVERY serie! Doug Jones en Michelle Yeoh waren al bevestigd en er zijn ook nog een paar Klingons gescoord. SALEM is daarentegen gecancelled na drie seizoenen. Blaxploitation klassieker FOXY BROWN krijgt een televisie-versie! Met Meagen Good in de rol die Pam Grier onsterfelijk maakte. En mocht je je afvragen wat de cast van WESTWORLD doet in haar vrije tijd: die Dubsmashen zich helemaal suf. Behalve Anthony Hopkins, maar die beantwoordt dan wel weer wat vragen over de serie  met een verlichtend ‘Ik weet het niet’, en blijkt nog steeds onzeker over zijn werk te zijn.

EVEN TUSSENDOOR | Dingen waar je blij van wordt zo in de donkere dagen voor Kerst: Pigs in Spaaaaaaaaaaace!

GRABBELEN | Het Overlook Hotel uit THE SHINING, maar dan gemaakt van koekjes met koekjes-mensjes en een koekjes-doolhof en de creepy tweeling nog creepier als koekjes! Wow. Zelfs het behang is eetbaar. Fantastic Beasts bestaan: er is een spin die eruitziet als de sorting hat van Harry Potter. Dat is een mooie brug naar deze special effects-lijst van alle beesten uit FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM. Hoe het geluid braaaaaaammmmmm de trailers overnam. En nu kun je het nooit meer niet horen. Japansemonsterspeelkaarten! ATTACK OF THE LEDERHOSEN ZOMBIES! NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS: rated or dated? (waarom is dat een vraag? RATED!) Barbara Crampton maakt een goed punt waarom ze het label Scream Queen liever niet opgeplakt krijgt. “11 Awesome, Creepy, and WTF Vintage Comic Book Toys”, als dat niet uitnodigt om door te klikken weet ik het ook niet meer. Kijk die Thor dan op z’n scooter! Het is 75 jaar dat THE WOLF MAN uitkwam en hier een paar geweldige behind-the-scenes foto’s om dat te vieren. En dit is een leuke voor het weekend: de veertien beste studentenfilms gemaakt door regisseurs die daarna carrière gemaakt hebben. Ter contrast: de slechtste CGI in horrorfilms. En word je helemaal gaar van alle verantwoorde kerstfilms die je familie tijdens de  feestdagen wil kijken en wil je ze stiekem trakteren op iets anders? Hier zijn twaalf opties. En dan draag je zo’n trui erbij. Om daarna zachtjes weg te dromen bij een knapperend Guardians of the Galaxy of Iron Man haardvuurtje

Dat was hem weer voor deze week. Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend allemaal!

16 december 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!