Fear The Walking Dead S1
Fear The Walking Dead S1
Beeldbuis
13 december 2015

Thuisbios, week 50

Fear The Walking Dead S1KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week een  fake found footage, een prequel, kersthorror en een spionagethriller.

THE GALLOWS is een fake found footage-horrorfilm waarin tijdens een toneelvoorstelling op een school één van de spelers in een executiescène per ongeluk écht wordt opgehangen. Twintig jaar later besluit een studente het toneelstuk nog eens op te voeren. Waarom? Dat blijft verder onduidelijk en is volgens recensent Barend de Voogd één van de redenen waarom THE GALLOWS een slaapverwekkende amateurvoorstelling is. “Waarom zou iemand een stuk met een zo traumatische voorgeschiedenis nog eens willen opvoeren? Waarom werkt de school daar aan mee? […] Je kunt van het subgenre vinden wat je wilt – ik heb THE BLAIR WITCH PROJECT nog steeds hoog zitten – maar dit is één van de slechtst gemaakte films in zijn soort”. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 9 december (Warner Bros.).

Voor wie niet genoeg kan krijgen van zombies is er het eerste seizoen van de tv-serie Fear The Walking Dead. De serie is een prequel van The Walking Dead en speelt zich af in Los Angeles helemaal aan het begin van de zombie-uitbraak. Hoewel Fear The Walking Dead verder niet gebaseerd is op de graphic novels van Robert Kirkman, was hij wel betrokken bij de ontwikkeling van de serie. Te koop op dvd en blu-ray vanaf 9 december (eOne).

In A CHRISTMAS HORROR STORY vertelt DJ Dan tijdens zijn nachtelijke radioshow vier smakelijke kersthorrorverhalen. Als je weet welke acteur DJ Dan speelt, doe dan mee met onze prijsvraag en maak kans op een dvd of blu-ray. De recensie is in de maak en zullen we nog voor kerst op onze website publiceren. Te koop en te huur op dvd en blu-ray vanaf 10 december (Splendid).

Totaal andere koek is THE MAN FROM U.N.C.L.E., een spionagefilm, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren zestig, geregisseerd door Guy Ritchie en met in de hoofdrollen Armie Hammer (THE LONE RANGER) als CIA-agent Napoleon Solo en Henry Cavill (MAN OF STEEL) als sovjet-spion Illya Kuryakin. Het betreft hier overigens een origin story, dus enige voorkennis is niet vereist. “De setpieces in de film zien er prachtig uit, evenals de kleding. De soundtrack van Daniel Pemberton overtreft die van de originele serie”, schreef Lieuwe van Albada in zijn recensie. “Maar wat ook evident is, is dat de film niet is wat het had kunnen zijn, bijvoorbeeld in de handen van een Steven Soderbergh. […] Het resultaat is een onderhoudende spionagefilm die echter maar niet kan kiezen tussen pastiche en urgentie.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 9 december (Warner Bros.)

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!