vaderpeeing
vaderpeeing
TGIF
11 december 2015

Thank God It’s Friday 11 december vaderpeeing TGIF | Het laatste weekend is aangebroken! Het langverwachte vervolg is volgende week dan eindelijk te zien in de bioscoop! Iedereen zin in MANNENHARTEN 2?STAR WARS | Nog vijf nachtjes slapen en dan kan iedereen genieten van STAR WARS: THE FORCE AWAKENS. Volgens George Lucas gaan de fans in ieder geval van de film genieten, maar dat zegt alsnog niet zoveel. De promotie is in volle gang, met als gevolg de nodige racistische schandaaltjes of politieke statements over Donald Trump. De meeste fans hebben inmiddels al een bioscoopkaartje, maar sommigen twijfelen nog, mede door gebrek aan kennis van de vorige films. Voor die mensen legt cabaretier Thijs van Domburg het nog even uit; ga je enkel de originele trilogie bekijken of waag je je ook aan de prequels?

 Mocht je alle films gaan kijken, hier wat tips om deze STAR WARS-marathon te overleven.

Fan of niet, je kunt de laatste tijd je kont niet keren op het internet of STAR WARS komt voorbij. We hebben van alles gezien; van hoe je een Sphero BB-8 taart maakt tot een Ewok hond of het thema van de Cantina Band, gespeeld op flesjes. En van Captain Phasma tot prinses Leia. Men heeft zelfs berekend hoeveel tekst vrouwelijke personages hebben in de originele trilogie, op Leia na. En een lijst gemaakt van alle sterfgevallen in de serie. Maar goed, het was al langer bekend; sommige STAR WARS-fans hebben veel vrije tijd. 


SUPERHELDEN | Ooit afgevraagd wat Stormtroopers, Darth Vader of superhelden doen als ze een vrije dag hebben? Over superhelden gesproken, niemand minder dan Cate Blanchett lijkt een rol te krijgen in THOR: RAGNAROK. Ondertussen is Marvel bezig met het verfilmen van Iron Fist en willen ze Ryan Coogler, de regisseur van CREED, binnenhalen voor BLACK PANTHER. Als ze maar op de kwaliteit blijven toezien, want de afgelopen Marvel- films (en dan met name die over die kleine superheld) waren niet zo best. Desondanks zullen al die franchises nog lang doorgaan. Net als THE HUNGER GAMES als het aan Lionsgate ligt. Zij zien meerdere prequels wel zitten.OVERIG | Weet je wat eng is? Poppen. En dan vooral levensgrote poppen in het centrum van Londen, die doen denken aan de Grady-zusjes uit THE SHINING. Die twee zijn overigens niet de enige enge dames in de filmwereld; zie de top 20 van beste vrouwelijke schurken in films. Ook daar zitten wel een paar enge types tussen (*kuch* Annie Wilkes). Verder hebben we nog een filmpje over de evolutie van de zombie door de jaren heen en een interessant kijkje achter de schermen bij het maken van 2001: A SPACE ODYSSEY van Kubrick. Die man wist hoe hij intrigerende shots moest neerzetten. Evenals Brian dePalma trouwens, die veel gebruik maakte van het zogeheten split-diopter shot. Als laatste nog twee boekverfilmingen; AMC gaat een serie maken van het boek NOS4A2 en niemand minder dan Idris Elba lijkt een kandidaat voor de hoofdrol in The Dark Tower van Stephen King.KERST | We sluiten deze TGIF af met alvast wat voorpret voor de feestdagen. Die moordlustige ‘Saint Nick is immers weer ons land uit, dus tijd om de beste kerstfilms aller tijden erbij te pakken. Geen mooier plaatje dan een shot met sneeuw, dat weten de beste filmmakers maar al te goed. Iedereen weer klaar om deze kerst naar HOME ALONE te kijken? Met deze theorie over het personage van John Candy krijg je een heel ander beeld van die film. Of we kijken natuurlijk naar het sfeervolle NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS, die doet het ook altijd goed. Voor de horrorfans blijft SILENT NIGHT DEADLY NIGHT ook een goede klassieker om op te zetten tijdens de kerstdagen. Rest enkel nog de vraag: wat moet ik dit jaar mijn familie cadeau geven? Een paar handige tips: voor kinderen is bijvoorbeeld het DUNE kleurboek. Een goedkope tip voor horrorfans; pimp je goedkope Jason Voorhees hockeymasker op tot een toffe replica uit elke film. Maar het meest ideale kerstcadeau tot nu toe? Moderne films op videoband. Let the nostalgia flow through you!Dat was ‘m weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected].

11 december 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!