Movieart
Movieart
Nieuws
9 december 2015

Godfathers of Movie Art

Movieart MEET YOUR MAKER | Het Meet Your Maker! Filmfestival vindt op 19 december plaats in de Rode Zaal van De Brakke Grond in Amsterdam.  Niet alleen kun je daar genieten van een overvol programma met o.a. een masterclass door Rob’s Propshop en veertien korte films van eigen bodem; de wanden worden ook gesierd door de prachtige affiches van MOVIE INK.

MOVIE INK. aan de Palmdwarsstraat 40 in Amsterdam is gespecialiseerd in vintage filmposters en iedere vrijdag en zaterdag geopend van twaalf tot zes. Op dit moment kun je er genieten van Godfathers of Movie Art, een overzichtstentoonstelling van het werk van de grondleggers van het moderne Italiaanse filmaffiche.

Godfathers of Movie Art toont de prachtige affiches van drie Italiaanse ontwerpers die vele generaties van posterontwerpers inspireerde: Anselmo Ballester, Luigi Martinati en Alfredo Capitani. Ze werden geboren in het laatste decennium van de negentiende eeuw en opgeleid aan de Academia de Belle Arti. De drie bundelden hun krachten en richtten in de jaren dertig het filmposteratelier B.C.M. op. Ze doordrenkten de Italiaanse filmposters – die tot dan toe heel gestileerd waren, zoals de art-deco reclameposters van die tijd – met groots, meeslepend drama.

mt_ignore: Tibunale

De tentoonstelling toont de affichekunst van B.C.M., terwijl tegelijkertijd de verschillen in stijl kunnen worden gespot. Zoek de verschillen tussen de barokke grote-ogen-aanstellerij en het gebruik van donker en licht in het werk van Anselmo Ballester, het meer georganiseerde gebruik van grotere en kleinere objecten gecombineerd met een gestroomlijnd titelontwerp van Luigi Martinati en Capitanis delicate gebruik van fijne lijntjes en portretten met een extra portie galopperende paarden, koetsen en andere voertuigen.

In de februari/maart-editie van Schokkend Nieuws wijden we trouwens een hele special aan filmposterkunst. Godfathers of Movie Art is nog te zien tot 3 januari in MOVIE INK. aan de Palmdwarsstraat 40 in Amsterdam.  Welke posters er te bewonderen zullen zijn tijdens Meet Your Maker! is nog niet bekend, maar wie de website bekijkt begint alvast te likkenbaarden. En je kunt ze ook kopen! Er is een filmmarkt in de foyer van De Brakke Grond en daar vind je ook MOVIE INK.

Godfathers of Movie Art
Tot 3 januari, vrijdag en zaterdag geopend (12.00 – 18.00 uur)
MOVIE INK.
Palmdwarsstraat 40, Amsterdam,
Website

Meet Your Maker!
19 december
De Brakke Grond
Nes 45, Amsterdam
Voorverkoop

9 december 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!