dukeofburgundy
dukeofburgundy
Beeldbuis
4 oktober 2015

Thuisbios, week 40

dukeofburgundy KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week spelen lesbiennes een spelletje, creëren superhelden een superrobot en marcheren de levende doden seizoen vijf in.

In THE DUKE OF BURGUNDY, Peter Stricklands ode aan de euro-sleaze van de jaren zeventig, volgen we de sadomasochistische avonturen van werkster Evelyn, gespeeld door Chiara d’Anna (BERBERIAN SOUND STUDIO), en haar strenge bazin Cynthia (Sidse Babett Knudsen uit Borgen). Al gauw blijkt echter dat er sprake is van een ingewikkeld seksueel spel waarbij één van de vrouwen vooral meespeelt om de ander een plezier te doen. “Strickland slaagt erin een ingewikkelde balans te behouden”, schreef Schokkend Nieuws-recensente Hedwig van Driel. “Aan de ene kant heeft hij aantrekkelijke actrices gecast en heeft de film zeker een erotische lading. […] Aan de andere kant weet Strickland ook de menselijkheid en de humor te vinden.” Net als Stricklands vorige film, BERBERIAN SOUND STUDIO, is THE DUKE OF BURGUNDY stilistisch indrukwekkend. De nadruk op vorm heeft volgens Hedwig echter ook een nadeel. “[…] het is moeilijk aan Stricklands vertoon van virtuositeit en controle te ontkomen. Dat hij knap regisseert mag je hem eigenlijk niet verwijten, maar het voelt af en toe ook een beetje hermetisch, zo zonder de ongepolijste elementen die de films die hem inspireerden hun licht vunzige charme gaven.” Hedwigs volledige recensie kan je hier lezen. Te huur op dvd en blu-ray vanaf 1 oktober en te koop op dvd en blu-ray vanaf 8 oktober (Homescreen).

AVENGERS: AGE OF ULTRON is de tweede film over het superheldenteam bestaande uit o.a. Iron Man, Thor, Captain America en Hulk, maar vergis je niet waarschuwt recensent Michael Minneboo. Wie alle verwijzingen wil begrijpen, moet ook de solofilms gezien hebben. “Ze vormen ieder een aflevering in een groot verhaal.” Om de aarde te beschermen tegen een buitenaardse invasie creëren Tony Stark en Bruce Banner de superrobot Ultron. Het intelligente wezen blijkt zelf echter andere plannen te hebben en keert zich tegen de Avengers. “Net als zijn voorganger heeft AVENGERS: AGE OF ULTRON een enorme vaart en moet je bij sommige gebeurtenissen niet te veel nadenken.” Toch slaagt regisseur Joss Whedon er volgens Michael “wederom in een zeer onderhoudend verhaal te vertellen waarin iedere Avenger de kans krijgt een moment te stralen.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 30 september (Disney).

Terwijl in de VS volgende week alweer het zesde seizoen van The Walking Dead van start gaat, kunnen wij sinds deze week seizoen vijf op dvd en blu-ray bekijken. Vijf gaat uiteraard verder waar seizoen vier ophield; in Terminus, alwaar de bewoners Rick & Co hebben opgesloten in een treinwagon. “They’re gonna feel pretty stupid when they find out…they’re fucking with the wrong people.” Heb je een opfrissertje nodig? Lees de Bluf-TV aflevering van Henriëtte Poelman of bezoek de officiële Walking Dead site van AMC. Op Netflix kan je de eerste vier seizoenen helemaal bekijken. De recensie van seizoen vijf kan je binnenkort lezen op onze website. Te koop en te huur op dvd en blu-ray vanaf 30 september (eOne).

4 oktober 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!