deadpool
deadpool
TGIF
2 oktober 2015

Thank God It’s Friday, 2 oktober

deadpool TGIF | Thank God wordt het elke week weer Friday. En wat is een Friday zonder je wekelijkse lading linkjes? We hebben weer een gevarieerd aanbod voor je, dus zet je bureaustoel in relaxstand en klik je suf.

FILM | Ridley Scotts THE MARTIAN is deze week in première gegaan en wordt onder de loep genomen door een echte wetenschapper. Hij komt er goed vanaf! Behalve één grote fout die de scenarist zelf al heeft toegegeven. Ridley Scott heeft het trouwens ook al over BLADE RUNNER 3, terwijl 2 nog moet komen. Game of Thrones’ Margaery Tyrell speelt intussen in de nieuwe horrorfilm THE FOREST. Als je eerder dit jaar op Imagine was heb je misschien de geweldige documentaire LOST SOUL gezien, over de poging van regisseur Richard Stanley (HARDWARE) om THE ISLAND OF DR. MOREAU te maken. Diezelfde Richard Stanley gaat nu The Color Out of Space van H.P. Lovecraft verfilmen. En over Lovecraft gesproken, je kunt zijn oude appartement in Providence, Rhode Island, huren. Op de foto’s ziet het er bedrieglijk doorsnee uit. Cthulhu fhtagn!  En voor al diegenen die Playboy echt waar heus alleen voor de artikels lezen: ze hebben hier een beginners guide to cannibal movies voor je. Bon appetit. William Friedkin ziet duidelijk geen heil in een EXORCIST-remake en haalt gelijk nog even uit naar de sequels als hij toch bezig is. Quentin Tarantino moet op zijn beurt weer helemaal niks van Netflix hebben en neemt zijn films van de tv nog steeds gewoon op videobanden op! De rebel. 

SERIES | De casting voor de serieversie van Westworld is in volle gang, en er werden nogal wat dubieuze eisen gesteld. HBO schoot gelijk in damage control toen dit nieuws naar buiten kwam, dus ik ben bang dat we gewoon de serie moeten kijken om te zien hoeveel ‘genital to genital touching’ er gaat zijn. Er is een nieuwe extra lange X-Files-trailer voor het nieuwe seizoen in januari! Net als Twin Peaks kan het makkelijk helemaal mis gaan, maar ik kijk er toch enorm naar uit. En sinds deze week kun je ook eindelijk de webserie Con Man van Alan Tudyk en Nathan Fillion on demand bekijken op Vimeo. Social media staan vol lyrische reacties, ik weet wat ik dit weekend ga doen! Als het nieuwe seizoen van American Horror Story net zo creepy wordt als de begintitels zit het wel goed. (Let ook even op de naam van de link.) Les Revenants is terug voor een tweede seizoen! Dat zou tijd worden, zeg. Ik schreef ooit deze lovende recensie van het eerste seizoen. Mila Kunis en Rob Zombie zijn ook samen met een serie bezig: Trapped. De Hap and Leonard-serie van Joe Lansdale, één van mijn favoriete schrijvers, heeft officieel groen licht gekregen om verfilmd te worden door Jim Mickle, één van mijn favoriete veelbelovende regisseurs! Is het al bijna 2016? 

MUSIC MAESTRO | Groot nieuws: John Carpenter gaat voor het eerst ooit zijn filmscores live ten gehore brengen!! Dus boek snel je tickets naar… IJsland?! Andersom zijn er ook weer acterende muziekmensen, er komt een horrorfilm met Peter Murphy van Bauhaus en Nivek Ogre van Skinny Puppy. “An erotic, violent fever dream driven by mood, music and atmosphere” zelfs. Kom maar door. En hier een stuk over de muziek in een film waar een zanger in speelde die geen muziek in de film had: ‘The Sonic Landscapes of THE MAN WHO FELL TO EARTH’.

VAN ALLES | De pepernoten liggen alweer weken in de winkel en het schijnt dat volgende week de eerste oliebollenkramen alweer in de stad landen, dus zul je ook langzaamaan aan je kerstoutfit moeten gaan denken. Je kan natuurlijk nooit fout met een mooie trui. Een must voor je volgende bedrijfsborrel, Re-animator bier! En daar dan lekker wat Batman-koekjes bij, doe ‘ns gek. Hier is een opblaas-Jabba om in je tuin te zetten als je een hekel aan je buren hebt. Supercuts! Dertig (30!) minuten Jean-Claude van Damme-kills en drieënzestig (63!) minuten Westerns. Infographics! Hoe overleef je een eighties horrorfilm en Final Girls door de jaren heen. De zoon van George A. Romero zet de familietraditie voort. En dit zijn de dingen waar we voor leven hier bij TGIF: een wc-papier-automaat die als Chewbacca klinkt. Plan hier dan gelijk je Star Wars-vakantie! Gr(rrrrr)itty Superhero-portretten, zie ook Deadpool bovenaan, en ook Disneyprinsessen hebben een dark side. Toys! O.a. een Alien-spaarpot en een Godzilla-pizzasnijder. Je zal maar zonder zitten. En verwar al je mainstreamvrienden door deze horror-oneliners lukraak in gesprekken te verwerken.

We eindigen met AVENGERS: AGE OF ULTRON: een blooper reel, en deze honest trailer:

Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

 

2 oktober 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!