RoboCop
RoboCop
Beeldbuis
20 augustus 2014

Thuisbios, week 33

RoboCopKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week; superhelden, super cops, martial arts,  puber-sf en een waargebeurd horrordrama.

CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER is, de versies uit de vorige eeuw van o.a. Albert Pyun niet meegerekend, de tweede Captain America-film en volgens recensent Barend de Voogd een aanzienlijke verbetering. Het verhaal speelt zich ditmaal af in het heden en heeft een interessantere intrige dan CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER. Na een moordaanslag op hun baas Nick Fury (Samuel L. Jackson) stuiten Captain America (Chris Evans) en Black Widow (Scarlett Johansson), bijgestaan door The Falcon (Anthony Mackie), op een complot dat onze vrijheid bedreigt. En dan is er nog de mysterieuze Winter Soldier uit de titel. “Een interessantere intrige levert bijna als vanzelf ook spannendere scènes op, maar Anthony en Joe Russo regisseren de actie ook goed.” Barends volledige recensie lees je hier. Te huur, VOD en te koop vanaf 11 augustus (Disney).

Aan de lange rij overbodige remakes kunnen we nu ook ROBOCOP toevoegen. Toen bekend werd dat José Padilha (TROPA DE ELITE) de film zou regisseren, waren de verwachtingen hooggespannen. Helaas heeft de beste man ze niet waar kunnen maken. “Waarschijnlijk raakte Padilha de weg kwijt in een web van niet-artistieke belangen en compromissen”, schreef recensent Phil van Tongeren.  Daarnaast “moest hij het doen met een sterk verwaterde versie van het oorspronkelijke scenario.” Mijn advies; gewoon lekker nog een keer naar het origineel van Paul Verhoeven kijken. “I’d buy that for a dollar!” Te huur en te koop vanaf 12 augustus (Sony).

STREET FIGHTER: ASSASSIN’S FIST is de derde live-action versie van de wereldberoemde videogame. Het betreft een zevendelige webserie die tot één lange film werd gemonteerd. De eerste live-action film, STREET FIGHTER (1994), is een van mijn guilty pleasures, vooral vanwege de cast; een rariteitenkabinet met o.a. Jean-Claude Van Damme, Kylie Minogue, Grnd L. Bush en Raul Julia. Van de tweede film, STREET FIGHTER: THE LEGEND OF CHUN-LI (2009), kan ik me weinig meer herinneren, behalve dat het verhaal beledigend dom was en de zeer Westers ogende Canadese actrice Kristin Kreuk niet erg geloofwaardig overkwam als de Aziatische Chun-Li.  Maar goed, driemaal is scheepsrecht en de reacties op de webisodes waren positief.  Binnenkort lees je hier de recensie van Henry Kuipers. Te huur vanaf 12 augustus en te koop vanaf 28 augustus (Splendid). De oorspronkelijke serie is ook nog te vinden op YouTube.

Martial-arts fans komen deze week dubbel aan hun trekken. In de kungfufilm THE WRATH OF VAJRA zweert Vajra bloedige wraak na de moord van zijn broer en keert hij zich tegen de sekte die hem als kind ontvoerde en opleidde tot huurmoordenaar. De hoofdrol wordt gespeeld door voormalige Shaolinmonnik Xing Yu (a.k.a Shi Yanneng) die eerder in bijrollen te zien was in o.a. KUNG FU HUSTLE (2004) en IP MAN (2008). Te huur vanaf 12 augustus en te koop vanaf 28 augustus (Splendid).

De dystopische sciencefictionfilm DIVERGENT is gebaseerd op het eerste deel van de young adult boeken van Veronica Roth. De samenleving is verdeeld in vijf facties die gebaseerd zijn op karaktereigenschappen. Zo zijn de Candor bijvoorbeeld altijd eerlijk en de leden van Amity vooral vreedzaam. Wie zestien wordt moet tijdens een ceremonie de factie kiezen waar hij of zij bij wil horen. Hoofdpersoon Tris komt er echter achter dat ze nergens bij hoort. Zij is, u raadde het al, Divergent. Recensent Barend de Voogd: “Wat DIVERGENT vooral mist is een motor die het verhaal aanjaagt. […] Spanning had kunnen komen van het feit dat Tris afwijkend is en daarom constant moet vrezen voor ontdekking, maar de filmmakers laten die kans liggen.” De doelgroep was het echter niet met Barend eens; DIVERGENT deed goede zaken. Of deze film iets voor jou is, hangt af van de factie waarin jij thuishoort; die van de getroebleerde pubers of die van door de wol geverfde recensenten. Te huur vanaf 12 augustus en te koop vanaf 20 augustus (Belga).

“Based on the shocking true story”, staat er in grote letters op de cover van HOUSE ON THE HILL. Seriemoordenaar Leonard Lake ontvoerde en vermoordde begin jaren tachtig,  samen met Charles Ng, tussen de elf en 25 personen. Hij pleegde zelfmoord met cyanidepillen toen hij in 1985 werd gearresteerd. In de film schijnen videobeelden te zitten van Lake zelf, opgenomen in 1983, waarin hij zijn ‘filosofie’ uitlegt. Klinkt interessant, maar toen ik de film opzocht op IMDb gingen er toch wat alarmbellen rinkelen. De film stamt uit 2012 en tot nu hebben slecht zeven mensen de moeite genomen om hem te beoordelen, met een score van drie als resultaat. Alarmerender nog is het CV van debuterend regisseur Jeff  Frentzen, waarop zeven producer-, vijf writer- en vier actor-credits staan, allemaal voor de low-budgetfilms van Ulli Lommel (THE BOOGEY MAN, ZOMBIE NATION). Te koop vanaf 14 augustus (Source1Media).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!