scooby
scooby
TGIF
14 augustus 2014

Thank God It’s Friday 14 augustus

scoobyTGIF | I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot, I am Groot.

I AM GROOT | Ben je fan van levende, lopende bomen, dan heb je het niet echt voor het uitkiezen wat betreft films. Je hebt natuurlijk THE LORD OF THE RINGS, maar dan houdt het wel zo’n beetje op. Gelukkig voor de boomfans draait er nu GUARDIANS OF THE GALAXY waarin de boom Groot een glansrol vertolkt. Veel zegt ‘ie niet, het blijft bij I am Groot, maar dat doet ‘ie dan wel met die fijne stem van Vin Diesel. Denk je nu bij jezelf “Goh, hoe klinkt dat dan?” Zoek niet verder, want daarvoor is deze handige soundboard! En dan weet je ook meteen hoe je I am Groot in het Russisch zegt. Nog meer Groot: wat dacht je van deze indrukwekkende cosplay Groot? Of deze schattige, dansende mini-Groot? Heb je nog steeds niet genoeg van Groot, Grootify met één druk op deze knop het hele internet. I am Groot!

PROPS | Nog een paar afleveringen en dan houdt het op voor True Blood. En dan blijf je zitten met een enorme lading decorstukken, kledingstukken en props. Zonde natuurlijk om bij het grofvuil te zetten. Dat vindt HBO ook en die gooit daarom zo’n 1500 artikelen in de verkoop. Zo kun je, waarschijnlijk voor een rib uit je lijf, de troon bemachtigen waar ook de billen van Alexander Skarsgard op hebben gezeten! OMG, dan heb je praktisch verkering met hem!!! Mocht je nu benieuwd zijn naar welke filmprops voor het meeste geld zijn verkocht, dan vind je hier een handig overzichtje.

IN DE MAAK | Op naar de laatste film- en televisienieuwtjes. Zo was het mij helemaal ontgaan dat er een WESTWORLD-televisieserie in de maak is. Gelukkig is er Thank God It’s Friday en kon je vorige week lezen dat onder andere Rodrigo Santoro is gecast. Inmiddels is er nog een nieuwe naam bekend gemaakt, en dat is niet de minste. Nog meer interessant castingnieuws: diva Patti LaBelle gaat meespelen in het nieuwe seizoen van American Horror Story! Ik hoop op een musical-aflevering. Ooit werkte Terry Gilliam aan THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE. De film kwam er nooit, want zo’n beetje alles wat mis kon gaan, ging ook mis. Maarrrrrrr er zit weer schot in de zaak! Na de Kerst gaat Gilliam aan de slag met DON QUIXOTE. Fingers crossed dat het Terry dit keer wel gaat lukken. Steven Spielberg zit ondertussen ook niet stil, hij werkt aan een filmversie van favoriet jeugdboek De GVR (of The BFG) van Roald Dahl. En voor alle superheldenfilmfans: een handig overzichtje met alle releasedata van aankomende superhelden films. 

POSTERS | Onlangs overleed B-filmmogul Menahem Golan die tal van pulp-juweeltjes produceerde. Die B-films hadden ook prachtige posters en die zijn hier in al hun glorie terug te zien. Ook hartstikke mooi: deze Franse posters van sci-fi- en horrorklassiekers. John Alvin was een Amerikaanse kunstenaar die onder andere de poster voor E.T. maakte. Binnenkort verschijnt er een boek waarin zijn werk is verzameld. Daar zitten ook conceptontwerpen tussen, waaronder deze posters voor JURASSIC PARK die uiteindelijk niet gebruikt werden.

LEESVOER | Voor we weer overgaan tot het grabbelen van losse linkjes, eerst nog wat langer leesvoer. Om nu te lezen of om natuurlijk voor het weekend te bewaren: het wordt toch rotweer. Zo vindt deze schrijver Marvels superschurk Thanos helemaal niets. In de vorige Thank God It’s Friday kon je lezen over de mogelijke vrouwelijke GHOSTBUSTERS. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren of dat dit nieuwtje moet worden toegevoegd aan deze flinke lijst van GHOSTBUSTERS 3-geruchten, blijft voorlopig nog even gissen. Verder een interessant stuk over sequels en dan vooral de snelheid waarmee nieuwe sequels worden aangekondigd en de negatieve gevolgen daarvan. Ook goed om te weten: hoe overleef je een tornado. In films dan: daar blijkt vooral belangrijk dat je niet een enorme klootzak bent. James Gunn scoort momenteel goed met GUARDIANS OF THE GALAXY, maar laten we ook zijn lekkere gory SLITHER niet vergeten.

GRABBELBAK | Hopla, weer een werkweek voorbij. Pak die tas alvast maar in, schenk het laatste restje uit de fles en klik maar raak! Bovenaan deze pagina vond je al een horrorschurk die het de jongelui uit Scooby Doo moeilijk maakt. Hier vind je er nog meer. Nu onder het kopje ‘waarom?’: een mix van FROZEN en FIFTY SHADES OF GREY. En dit is gewoon evil. Jabba the Hutt doet aan fitness en Rutger Hauer maakt klonen. BATMAN V. SUPERMAN: ELECTRIC BOOGALOO (of zoiets) had al een erge titel, maar toen moest de nieuwe TERMINATOR zonodig met de eer gaan strijken. Hier honderd-en-één titels die een stuk beter zijn dan dat idiote GENISYS. Nog een lijstje en wel met scènes die we eigenlijk hadden moeten zien, hoewel ze nooit gefilmd werden. En nu voor uw kijkplezier: de ultieme Charles Bronson trailer. Ik heb zo’n idee dat die man nooit jong is geweest en er altijd zo Charles Bronson-achtig verweerd heeft uitgezien. Google heeft mij tot nu toe nog niet ongelijk gegeven. Nog een videootje: Twin Peaks in de NES remix en als afsluiter THE MATRIX met 8-bit geluiden:

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!