Sorcerer
Sorcerer
Nieuws
12 augustus 2014

Cinema Egzotik: Night of the Truckers

SorcererEVENT | Met de vlam in de pijp naar EYE op 15 augustus! Ronald Simons en Martin Koolhoven presenteren aankomende vrijdag, tijdens je maandelijkse genrefix Cinema Egzotik, maar liefst twee klassieke truckerfilms!

Koolhoven liet eerder weten dat het voor het eerst is dat we in de Benelux naar een ongecensureerde versie kunnen kijken van SORCERER (William Friedkin, 1977). De film over vier criminelen die een lange tocht door de jungle moeten maken met twee vrachtwagens vol nitroglycerine, is een remake van het weergaloze LE SALAIRE DE LA PEUR (Henri-Georges Clouzot, 1953). Hij flopte in de VS en werd daarna in een ingekorte versie uitgebracht in Europa. Friedkin, inmiddels 78, wist een paar jaar geleden de rechten over het materiaal terug te krijgen en restaureerde de film zoals híj hem voor ogen had – en dat is de versie die vrijdag wordt vertoond! “Ruggenmergverstijvend” , aldus het Cinema Egzotik-team.

De film wordt gevolgd door BREAKDOWN (Jonathan Mostow, 1997). Het keurige stel Jeff (Kurt Russell) en Amy (Kathleen Quinlan) krijgt midden in de woestijn autopech. Een behulpzame trucker (J.T. Walsh) geeft Amy een lift naar de dichtstbijzijnde telefoon, terwijl Jeff bij de auto wacht, en wacht, en wacht…  “You better pray… that she’s alive.”

Dat wordt weer een leuke avond vol mannetjesputters, smeerolie en gedeukte spatborden. Keep on truckin’, Simons en Koolhoven!

Cinema Egzotik
15 augustus
Aanvang 20:00
EYE Film Instituut Nederland
Website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nĂłg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!