marblehornets
marblehornets
Beeldbuis
2 augustus 2015

Thuisbios, week 31

marblehornets KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week non-lineaire pokerhorror, een gezichtsloze stalker en nazi-zombies!

In POKER NIGHT wordt een jonge rechercheur (Beau Mirchoff) na een pokeravondje met een aantal oudgedienden, gespeeld door o.a. Ron Perlman en Giancarlo Esposito, ontvoerd door een seriemoordenaar. Om te overleven moet de rechercheur de wijsheid zien te benutten die hem door zijn oudere collega’s tijdens het pokeren is bijgebracht. Het verhaal wordt non-lineair verteld en dat houdt de film volgens recensent Henry Kuipers boeiend, maar maakt ’m ook rommeling. “Door een overdaad aan subplots en flashbacks in flashbacks raakt het verhaal zo gefragmenteerd dat er nauwelijks nog sprake is van spanningsopbouw.” Gelukkig zit het met acteerwerk wel snor en zitten er  een aantal lekker freaky moorden in, aangevuld met een flinke portie geweld en nog wat martelporno.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 31 juli (Excesso).

MARBLE HORNETS: THE OPERATOR is een filmversie van de populaire webserie Marble Hornets over Slender Man, een fictieve internet-urban legend, in 2009 bedacht door een deelnemer van een fotowedstrijd op het internetforum Something Awful. In MARBLE HORNETS ontdekt een nieuwsteam in een vreemd huis een doos met videobanden. Ze bekijken de banden en komen erachter dat de bewoners van het huis zijn gevlucht, uit angst voor een gezichtsloze figuur in een donker pak. Het duurt niet lang of deze figuur begint ook de journalisten te stalken. De recensie van MARBLE HORNETS: THE OPERATOR kun je binnenkort lezen op onze website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 29 juli (eOne).

“Achteraf wilde je maar dat je het allemaal nooit gezien had”, schreef Henry Kuipers in 2013 over ZOMBIE MASSACRE. Maar kennelijk waren genoeg kijkers het niet met hem eens, want twee jaar later is er het vervolg: ZOMBIE MASSACRE 2: REICH OF THE DEAD. Op de vlucht voor de SS komt een kleine groep geallieerden terecht op een verlaten fabrieksterrein. Wanneer de soldaten zich daar gedurende de nacht noodgedwongen moeten schuilhouden doen ze een gruwelijke ontdekking. Het blijkt een verborgen concentratiekamp te zijn waar de nazi‘s bizarre experimenten uitvoeren op krijgsgevangenen. Volgens de distributeur een “must-see voor fans van genreklassiekers als OUTPOST: RISE OF THE SPETSNAZ en FRANKENSTEIN’S ARMY”. Had ik al verteld dat de film werd geproduceerd door Uwe Boll? Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 30 juli (Splendid).

2 augustus 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!