freddygnome
freddygnome
TGIF
31 juli 2015

Thank God It’s Friday, 31 juli

freddygnome TGIF | Vrijdagmiddag, linkjesmiddag! Hier is weer een nieuwe portie geekvreugde voor je. Met deze week o.a. drunk Ron Weasley, mooie filmpjes van Kubrick en Miyazaki en… de AMERICAN PSYCHO musical.

FILMS |Een ladinkje nieuwe foto’s van BATMAN V SUPERMAN, met natuurlijk weer al die regen. Holy holey sky, Batman. De ouwe vleermuis wordt daar zelf blijkbaar ook niet blij van, want Ben Affleck heeft het over het spelen van een ‘more broken, kind of f—ed up Batman’. Er zijn ook nieuwe foto’s van X-MEN: APOCALYPSE en de enorme set daarvan. Hier zijn zeven verfilmde videogames die eraan staan te komen. Ik ben zelf groot fan van Duncan Jones’ MOON, dus ben wel benieuwd wat hij met een gigaproductie als WARCRAFT gedaan heeft. Arme F.W. Murnau, alsof het nog niet erg genoeg was dat zijn hoofd gestolen werd, wordt nu ook zijn NOSFERATU onheus bejegend, want die gaat op de remake-schop! Wel door iemand die hoge ogen gooide op het Sundance Festival, dus wie weet. De aangekondige SHAFT-remake lijkt wel vooraf al hopeloos, want daar gaan ze een heuse comedy van maken. Can you dig it? De schrijver van de comics in elk geval niet. Wat is beter dan SHARKNADO? LAVALANTULA natuurlijk, duh! En wat is beter dan LAVALANTULA? TROLL 3: THE RISE OF HARRY POTTER JR.! Echt waar

MOOI | Compilatie van Stanley Kubricks tracking shots:

VAN ALLES | De (helaas niet) eeuwige rijstvelden van STAR WARS! Tarantino heeft best veel films gemaakt, maar blijkbaar ook bijna net zoveel films bíjna gemaakt. Ik had bijvoorbeeld best een film over de Vega-broertjes willen zien. Pennywise lives! Hier wil ik bij zijn. Voor ‘Nightmare Freddy’en de ‘Spook Chasers’ (geweldige naam voor een band trouwens) moet je dan weer in China zijn. Scroll vooral even naar beneden; Darth Vader op een politiemotor moet gezien worden. Zondagochtend kun je lekker wakker worden met Freddy-toast (waarom is er eigenlijk geen Freddy-broodsnij-en-botersmeerhand?) en dan nog lekkerder je keurige buren irriteren met deze Freddy en Jason tuinkabouters. Hier nog acht horrorfilms die hun tijd ver vooruit waren. Eentje daarvan, AMERICAN PSYCHO, wordt in navolging van EVIL DEAD en RE-ANIMATOR een musical! Gelukkig rijmen er best veel woorden op ‘kill’. Een terugblik op een van mijn grootste jaren-tachtig guilty pleasure-films: RUNAWAY. Robots, Magnum en Gene Simmons, wat wil je nog meer? Simon Pegg is Drunk Ron ’50 Shades of Ginger’ Weasley. En hier nog een looooong read waar ik dit weekend even voor ga zitten, over sound effects in scifi-films. En zolang NASA nog vol met nerds zit, is alles goed met de wereld. Hoewel… dit laat ik hier gewoon maar even achter zonder verder commentaar; klikken op eigen risico!

SERIES | De serie Mythbusters heeft tien jaar geleden een JAWS-myth ‘gebust’, maar dat gaan ze ten ere van het veertigste jubileum van de film nog eens overdoen, en dan goed. Ik mis Buffy. Het zesde seizoen van The Walking Dead komt er alweer aan. Hier zijn vijf nieuwe personages om alvast te leren kennen. Er komt trouwens ook Walking Dead-bier! Terwijl we toch allemaal weten dat ZOMBEER zeven jaar geleden al gebrouwen werd. In het filmrubriekje ging het al over BATMAN VS DIE ANDERE MAN, maar ook Gotham de serie komt weer terug, met een heleboel nieuwe personages. En dan nog dit: THE HUNGER GAME OF THRONES: JON SNOW MUST DIE.

DAG MIYAZAKI | Heb je al een Sinterklaasverlanglijstje? Na het zien van dit filmpje vast wel. Een afscheid van Hayao Miyazaki’s personages, als je daar geen brok van in je keel krijgt, heb je nog niet genoeg geborreld.

Dat was ‘m weer; fijn weekend allemaal! Als je nog iets leuks tegenkomt kun je het altijd mailen naar [email protected].

31 juli 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!