bering sea beast
bering sea beast
Beeldbuis
13 juli 2014

Thuisbios, week 28

bering sea beast KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week: postapocalyptische sf, een creature feature,  psychologische en Bijbelse horror, een vrouwenknokfilm en Famke Janssen seizoen 2.

Het blijft koffiedik kijken maar als je 2035 googled lijkt het vooralsnog geen echt spectaculair jaar te worden. Er is een kans van 1 op 63.000 dat we op 26 augustus geraakt worden door een astroïde en de AOW-leeftijd gaat omhoog naar 68 jaar…tenzij we dus geraakt worden door eerder genoemde klomp. Volgens de film 2035: FORBIDDEN DIMENSIONS gaat het er tegen die tijd echter wat heftiger aan toe. Hoofdpersoon Jack Slade kan tijdreizen en wordt naar het jaar 2035 gestuurd om te voorkomen dat gestoorde wetenschappers ons in mutanten en de rest van de wereld in een postapocalyptische woestenij veranderen…of zoiets. De trailer doet vermoeden dat de film is gemaakt door middelbare scholieren die heel goed naar MAD MAX en DOOMSDAY hebben gekeken. Te koop vanaf 10 juli (Source 1 Media).

BERING SEA BEAST staat op sommige VOD kanalen bekend als BEAST OF THE BERING SEA. Kniesoor. Beide titels beloven exact hetzelfde; een beest in de Beringzee! De omschrijving op IMDb belooft overigens iets heel anders: “The brother and sister in this movie are twins. They have a special thing going on.” Geloof me, de titel dekt de lading (gelukkig) beter. Heel verfrissend is dat het beest dit keer geen haai is, octopus, dinosaurus, krokodil of een combinatie van eerder genoemden (DINOCROC, DINOSHARK, SHARKTOPUS etc.), maar een zeevampier die qua uiterlijk het midden houdt tussen een reuzenmanta en een dobberman met een kunstgebit. VOD (SyFy, wie anders?).

De psychologische horrorfilm EVENT 15 gaat over drie soldaten met PTST die vast komen te zitten in een lift terwijl terroristen ergens in Washintong D.C. een dirty bomb hebben geplaatst. Volgens een gebruiker op IMDb, een militair naar eigen zeggen, klopt er geen ene mallemoer van deze film, want “their uniforms are beyond messed up” en “two of them have the ranks upside down”. De duivel zit in de details. Hoewel de premisse niet heel orgineel is en doet denken aan films als EXAM en DEVIL ziet de trailer er wel veelbelovend uit. Te huur vanaf 8 juli en te koop vanaf 24 juli (Koch/One2See).

In RAZE wordt Sabrina door een duistere organisatie ontvoerd en gedwongen met blote handen te vechten tegen andere vrouwen terwijl het decadente publiek champagne slurpt en een wedje waagt over welke vrouw de gevechten overleeft. Deze rauwe actiefilm met Zoë Bell (DEATH PROOF) leek een perfecte kandidaat voor het Imagine Film Festival, maar toch beloonde het publiek RAZE met een zuinige 6.3. Of wij het hier mee eens zijn lees je binnenkort in onze recensie. Te huur vanaf 8 juli en te koop vanaf 23 juli (Koch).

“By the time you see it. By the time you feel it. It’s already inside you.” Het zou de tagline kunnen zijn voor een FAST & FURIOUS pornoparadie maar helaas, het is de pijnlijk serieus bedoelde tagline van THE APPEARING, de zoveelste Bijbelse horrorfilm over demonische bezetenheid. Waarschijnlijk alleen interessant voor degene die willen weten wat Dean Cain (Lois & Clark) tegenwoordig doet. Te huur en op VOD vanaf 8 juli. Te koop vanaf 22 juli (JustBridge).

Ik heb een zwak voor Famke Janssen (X-MEN, HANSEL & GRETEL: WITCH HUNTERS) maar de Netflix orginal serie Hemlock Grove heb ik nog niet gezien. De trailers schreeuwen namelijk teenhorror à la TWILIGHT en ik ben diplomatiek gezegd geen fan van dit genre. Ben jij dat wel en vond je seizoen 1 prachtig, dan is er goed nieuws: vanaf 11 juli is seizoen 2 te zien op Netflix. Producent is overigens Eli Roth (CABIN FEVER, HOSTEL) die ook de eerste aflevering van seizoen 1 regisseerde. Misschien dat ik toch eens een poging waag.

13 juli 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!