Rec 4 Apocalipsis 2014 online
Rec 4 Apocalipsis 2014 online
Beeldbuis
29 maart 2015

Thuisbios, week 13

Rec 4 Apocalipsis 2014 onlineKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week voor ieder wat wils: serieuze horror, komische horror, sciencefiction en fantasy.

HALO: NIGHTFALL is de tweede live-action bewerking van de gelijknamige sciencefiction computergame. NIGHTFALL is net als als HALO 4: FOWARD UNTO DAWN een vijfdelige webserie. DAWN werd voor de dvd- en blu-ray release tot één film gemonteerd, maar bij NIGHTFALL hebben de producenten zich die moeite bespaard. In HALO: NIGHTFALL wordt agent Locke, één van de speelbare personages in de nieuwe game Halo 5: Guardians, met zijn Office of Naval Intelligence (ONI) unit naar de Outer Colony Sedra gestuurd om onderzoek te doen naar mogelijke terroristische activiteiten. Na een aanslag met een biologisch wapen dat alleen mensen treft, moet Locke gedwongen samenwerken met de plaatselijke bevelhebber die een diepgeworteld wantrouwen koestert jegens ONI. NIGHTFALL werd onder andere geproduceerd door Scott Free Productions, het film- en televisieproductiebedrijf van Ridely Scott en wijlen broer Tony. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 24 maart (JustBridge).

Ik kan me niet voorstellen dat iemand hier op zat te wachten, maar voilá, vijftien jaar na DRAGONHEART: A NEW BEGINNING (2000) is hier het tweede vervolg op DRAGONHEART (1996): DRAGONHEART 3: THE SORCERER’S CURSE. Ridder Gareth gaat op zoek naar een neergestorte komeet in de hoop goud aan te treffen. In plaats daarvan stuit Gareth op draak Drago, met de stem van Ben Kingsley, die zijn leven redt. Samen trekken ze ten strijde tegen de in de titel beloofde boosaardige tovenaar die het land in zijn hebberige greep houdt. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 25 maart (Universal).

Een vervolg waar we wel naar uitkeken is [REC] 4: APOCALYPSE. In dit vooralsnog laatste deel keert reporter Angela uit [REC] en [REC] 2 terug. Zij wordt gered uit het van zombies vergeven flatgebouw en komt terecht op een olietanker alwaar een team artsen en soldaten naarstig op zoek is naar een manier om het zombievirus onder controle te krijgen. Aan boord treft ze één van de overlevenden van de bruiloft uit [REC] 3: GENESIS aan. Na deel twee besloten regisseurs Jaume Balagueró en Paco Plaza de taken te verdelen. Plaza deed [REC 3]. Hij injecteerde zijn film met een flinke dosis humor en stapte af (letterlijk in de film) van de found footage-stijl. Balagueró behield in [REC 4] de nieuwe stijl, maar keerde terug naar de serieuzere toon van de eerste twee delen en leverde volgens recensent Lieuwe van Alabada een geslaagde uitsmijter af. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 25 maart (Twinpics).

Een titel als ZOMBEAVERS behoeft eigenlijk geen uitleg, what you read is, what you get: zombiebevers! Het idee is zo van de pot gerukt dat het wel eens zou kunnen werken. Schokkend Nieuws-recensent Henry Kuipers zette zijn tanden in dit beestje en in de loop van volgende week kan je op onze website lezen hoe ’t hem smaakte. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 25 maart (Splendid).

Het is ouderwets griezelen geblazen in JESSEBELLE, niet te verwarren met ANNABELLE, een spin-off over die enge pop uit THE CONJURING. Jessie belandt na een ongeluk in een rolstoel en trekt noodgedwongen in bij haar alcoholistische vader die in een vervallen huis woont aan de rand van een moeras in Louisiana. “Vreselijk origineel is het allemaal niet, maar JESSABELLE’s voodoo in de bayou levert wel effectieve schrikmomenten op”, schreef recensent Barend de Voogd, “zeker in zijn opbouwfase is JESSABELLE behoorlijk griezelig”. Klinkt als een prima filmpje voor op een regenachtige zondagmiddag. Barends volledige recensie lees je hier . Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 25 maart (Dutch Filmworks).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!