A Tale of Two Sisters film
A Tale of Two Sisters film
Nieuws
28 maart 2015

CinemAsia 2015

A Tale of Two Sisters film PRIJSVRAAG | De achtste editie van het CinemAsia Film Festival, van 1 tot en met 6 april in Amsterdam en daarna op tournee in het land, bevat weer een paar mooie genrefilms. Win vrijkaartjes voor voorstellingen in Amsterdam en Eindhoven!

Onder leiding van de nieuwe directeur Lorna Tee is een gevarieerd programma samengesteld, dat een mooi overzicht biedt van de hedendaagse Aziatische cinema: zowel de festivalfavorieten en lievelingen van de critici als blockbusters komen aan bod.  Ook de fantastische film is dit jaar goed vertegenwoordigd. De laatste Ghibli, het ontroerende spookverhaal WHEN MARNIE WAS THERE (Japan, 2014), mocht natuurlijk niet ontbreken, Wie nog nooit op het grote scherm heeft kunnen genieten van Ghibli’s prachtige landschappen, mist iets.

Ook kijken we uit naar THE TAKING OF TIGER MOUNTAIN 3D, de nieuwe Tsui Hark. Met klassiekers als THE SWORDSMAN en recentere blockbusters als DETECTIVE DEE AND THE MYSTERY OF THE PHANTOM FLAME op zijn naam, is Hark een gevestigde naam als het gaat om bombastisch spektakel. De historische actiefilm THE TAKING OF TIGER MOUNTAIN speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en belooft het soort spektakel dat je in de bioscoop moet zien.

Een stuk minder groots, maar even veelbelovend, is de lowbudget indie THE COFFIN IN THE MOUNTAIN (China, 2014), een komische neo noir met een klassiek uitgangspunt: een klein dorpje raakt in de ban van een mysterieus lijk. Nóg een lijk, in een sleutelrol, treffen we in A HARD DAY (Zuid-Korea, 2014). Detective Ko Gun-soo wordt weggeroepen bij de wake voor zijn overleden moeder omdat Interne Zaken op het punt staat zijn kantoor te doorzoeken. In de nacht en onder invloed van nogal wat drank rijdt hij in een verlaten wijk per ongeluk een man dood. Hij verstopt het lijk. Na de begrafenis wacht een nieuwe zaak, er moet een gevaarlijke crimineel worden opgespoord. Onmiddellijk herkent Ko de man die hij net heeft begraven…

Een absolute must voor de SN-lezer is natuurlijk de moderne klassieker A TALE OF TWO SISTERS (Zuid-Korea, 2003), een angstaanjagende en melancholische horrorfilm die twaalf jaar na de release nog steeds rondspookt in de hoofden van vele genreliefhebbers.

Het festival wordt afgesloten met de Nederlandse première van CHASUKE’S JOURNEY (Japan, 2015), een extravagante fantasyfilm waarin een theeserveerder in de Hemel verliefd wordt op een vrouw op aarde.

Schokkend Nieuws mag twee kaartjes weggeven voor elk van de volgende vertoningen in Amsterdam en Eindhoven:

THE TAKING OF TIGER MOUNTAIN in 3D:
Zaterdag 4 april 16:00 uur in EYE Amsterdam
Zaterdag 11 april, 19.30 uur Natlab door Plaza Futura in Eindhoven

CHASUKE’S JOURNEY:
Maandag 6 april 20:00 Kriterion Amsterdam
Zaterdag 12 april 20:00 Natlab (Plaza Futura) Eindhoven

Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen. De winnaars hebben bericht gehad.

Cinemasia
1 t/m 6 april
Kriterion
Amsterdam

10 t/m 12 april
NATLAB door Plaza Futura
Eindhoven

18 april
Filmhuis
Den Haag

19 april
WORM
Rotterdam

28 maart 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!