billy
billy
TGIF
27 maart 2015

Thank God It’s Friday 27 maart

billyTGIF | Precies 82 jaar geleden werd polyethyleen uitgevonden. 53 jaar later werd de Fata Morgana geopend in de Efteling. Wat dat met Thank God It’s Friday te maken heeft, geen flauw idee, maar ik wist niet hoe ik moest beginnen.

TELEVISIE | Het grote nieuws in televisieland is dat er een nieuw seizoen van X-Files aankomt! Het wordt wel een mini-seizoen van zes afleveringen maar zowel David Duchovny als Gillian Anderson keren terug. Gillian Anderson zit ook in de horror/haute cuisine serie Hannibal. In juni begint daarvan het derde seizoen en Hannibal-baas Brian Fuller heeft een paar interessante gast-regisseurs gestrikt. Bruce Campbell doet het ook lekker. Naast de Evil Dead televisieserie zal hij ook in het tweede seizoen van Fargo verschijnen als Ronald Reagan. Verder nog een klein Game of Thrones nieuwtje met mogelijk grote gevolgen: de televisieserie gaat sneller dan George R.R. Martin schrijven kan. Lees je liever ongespoild de boeken dan moet je de serie dus misschien even laten zitten.

FILMSCHOOL | Volgens mij heb ik het al een paar keer eerder over Tony Zhou en Every Frame a Painting gehad. Zhou legt in deze online serie van alles uit over film: van montage tot compositie. In deze video heeft hij het over het gebruik van beweging in Kurosawa films. Nog meer beweging, maar dan in de vorm van een alles verpletterende rollende steen in RAIDERS OF THE LOST ARK. Vorige week kon je lezen over SHARKNADO 3: OH HELL NO! maar de moeder aller haaienfilms is natuurlijk JAWS.

CREATIEF MET… | Creatief met kurk? Creatief met koffie! De makers van SPRING (de film draait op Imagine en SN’ster Henriëtte Poelman deed gisteren een skype-interview dat we binnenkort publiceren) hebben geen enorm budget voor marketing maar moeten hun nieuwe film natuurlijk wel aan de man brengen. Heb je geen geld, dan moet je iets anders doen om op te vallen. Dat weten de makers van B-films ook, vandaar dat de filmposters vaak weinig subtie,l maar oh zo bloederig en spectaculair zijn. Een paar weken geleden had ik geschilderde filmposters uit Liberia voor je. Dit keer heb er een heleboel uit Ghana. Ze zijn stuk voor stuk fantastisch en hilarisch. Mijn favoriet is die van SPECIES 2. Ik kan me niet herinneren dat een beborste Nicholas Cage daarin een keizersnede ondergaat, maar het is dan ook al een tijdje geleden dat ik die film gezien heb. 

TE KOOP | Jammer genoeg zijn de Ghanese filmposters niet te koop, anders had Nic met zijn tieten allang bij mij in de woonkamer gehangen. Wel te koop is deze TRON light cycle replica. Ben je bang in het donker, dan kun je natuurlijk die light cycle naast je bed zetten. Een goedkopere oplossing is dit schattige BIG HERO 6 Baymax lampje. Nog niet te koop maar wel in de maak zijn Orphan Black en GODFATHER spellen. Ik dacht meteen aan een soort zakdoekje leggen, niemand zeggen, maar dan met een afgehakt paardenhoofd. Jammer genoeg gaat het om kaartspellen.

WAT ALS… | Post-punk-iconen Marvel superhelden waren? Of wat als Pixar’s UP een horrorfilm was? Wat als je je horrormonsters gewoon bij de Ikea kon kopen? En wat als THE AVENGERS in 1985 gemaakt was?

GRABBELBAK | En zo zijn we al aan het laatste blokje gekomen. Ik heb nog wat handige grafiekjes en overzichtjes voor je. Zo vind je hier alle Batmobielen op een rijtje, mocht je die informatie nog nodig hebben voor een Powerpoint-presentatie of iets dergelijks. Wil je de galaxy far far away aan de muur hebben, dan kun je deze kaart met alle sterren en planeten uitprinten. ISIS heeft die kaart ook hangen, want ze zijn volgens nogal vage berichten op weg naar Tataouine. Nog meer STAR WARS: iemand met heel veel tijd en talent heeft een kort STAR WARS filmpje gemaakt in de stijl van old school anime. Welke mad scientist is de gekste? Stuur een ansichtkaart uit Westeros. Hodor en Groot nemen het tegen elkaar op in een rapbattle. Tip: Zet de ondertiteling aan. En als afsluiter: Voldemort gets funky.

 Dat was hem weer! Fijn weekend en stuur TGIF-tips naar [email protected]

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!