B movie Orchestra
B movie Orchestra
Nieuws
25 maart 2015

B-Movie Orchestra

B movie OrchestraEVENT | Dit voorjaar reist het B-Movie Orchestra opnieuw langs de Nederlandse clubs en theaters Van spaghettiwesterns tot BARBARELLA; de B-filmmuziek uit de jaren zestig en zeventig klinkt live nog beter met een arsenaal blazers, een Hammond orgel, drums en gitaren, ondersteund door curieuze filmbeelden en de hypnotiserende Cinematic Fever Girls.

Drummer/producer Baz Mattie (Junkie XL, Ellen ten Damme) haalde in 2009 een groep muzikanten en een interactieve visual artist bij elkaar om zijn favoriete muziek onder de aandacht te brengen.  Het B-Movie Orchestra steekt de beste muziek van het genre in een fris jasje. Rauwe psychedelische muziek knalt de zaal in, afgewisseld met vette bigband arrangementen en donkere, mysterieuze ritmes. Op de achtergrond vuurt interactieve beeldsampler Pablo Dias heerlijke filmfragmenten op het publiek af: wellustige vampiers, gevleugelde superhelden, moordlustige superbabes en aan elkaar geknutselde monsters smelten samen met de sound van spanning, gevaar, erotiek en een flink pak slaag. Als kers op de taart nemen The Cinematic Fever Girls de zang voor hun rekening en vormen in ‘full stereo’ het gezicht van de band – in passende B-film-outfit.

De twaalfkoppige band heeft inmiddels een succesvolle reeks shows en twee albums op zijn naam staan en is met enige regelmaat te zien bij De Wereld Draait Door. Toch is live de enige manier om dit B-film-spektakel echt mee te maken. Dit voorjaar in onder meer Kampen, Hoorn, Arnhem, Amsterdam, Naaldwijk en Rotterdam. (Foto:  Jochem Jurgens)

B-Movie Orchestra
3 t/m 24 april 2015
Diverse locaties in Nederland
www.b-movie-orchestra.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!