Ironsky
Ironsky
Beeldbuis
2 september 2019

Nazi’s op dino’s

ironskyBEELDBUIS | De vakantie is voorbij en we hebben allemaal weer nieuwe energie om het uit te houden tot de volgende. Beeldbuis ondersteunt je hierbij met een selectie van de dvd/vod-releases van deze maand.

JOHN WICK 3: PARABELLUM (Belga Films SA) komt 23 september uit. Wat in deel 1 begon met de moord op zijn hond, eindigt in deel 3 met een continentenoverspannende balletvoorstelling van geweld, bloed en dood. Met een uur voorsprong op zijn tegenstanders is het aan John om zoveel mogelijk vuurkracht te verzamelen om de premie van 14 miljoen het hoofd te bieden. En vuurkracht is wat hij bijeenraapt. Ga zitten en geniet van een van de beste actiefilms van dit jaar (RAMBO, LAST BLOOD moet nog uitkomen, dus voorlopig staat  John op nummer 1).

THE AXIOM verschijnt op 26 september. Ik moet toegeven, ik had niet verwacht dat ik hem leuk zou vinden. Het verhaal is al zo vaak verteld: vrouw gaat op zoek naar haar verdwenen zus en komt terecht in een duistere andere wereld. De monsterlijke ‘pale ones’ die ze daar tegenkomt lijken op de Pale Man uit Guillermo Del Toro’s PAN’S LABYRINTH, en niet alleen vanwege de naam. Kortom, een film met een hoog ‘waar ken ik dat van’-gehalte, maar niet slecht gedaan.

Dan is het nu tijd voor de CULP-tip en dat is er een van epische proporties. IRON SKY: THE COMING RACE komt op 26 september uit en in mijn ogen is dit een regelrechte cultklassieker. Na deel 1 dachten we dat de nazi’s verslagen waren, maar niets blijkt minder waar. Ze zijn er nog, en kwader dan ooit. Dat is wat nazi’s altijd zijn: kwaad. En dat doen ze als de beste. Deze keer gaan we naar Hollow Earth, met een ruimteschip dat lijkt op de Millennium Falcon, om Hitler te stoppen. Die rijdt trouwens op een T-Rex. Need I say more? Jawel, Tom Green, van FREDDY GOT FINGERED, heeft een rol als evangelische leider. Kortom, dé culthit van dit jaar.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!