Cage Wars
Cage Wars
TGIF
30 augustus 2019

Thank God It’s Friday, 30 augustus

Cage WarsTGIF | De komkommertijd lijkt een beetje uitgekomkommerd, want de linkjes vlogen Marjan om de oren. Dan zit er natuurlijk maar één ding op: een old school TGIF!

ALLES KOMT TERUG | AMERICAN HORROR STORY komt alweer met seizoen 8, en het thema is deze keer 80’s summer camp! Anthony Michael Hall is Tommy in de nieuwe HALLOWEEN-sequel HALLOWEEN KILLS. Na al die jaren schrik ik er nog steeds van dat hij alláng niet meer dat nerdjochie van ‘vroeger’ is. En er komt een deel 3 van DEEP BLUE SEA. Waarschijnlijk voor Netflix. Deel 2 is geheel aan me voorbij gegaan, maar misschien krijgen we in deel 3 wel weaponised sharks! En waarom ook niet. Intussen hengelt Robert Englund naar een one degree of Kevin Bacon. Die andere Kevin – Smith – sprak op Power-Con als showrunner voor een nieuwe MASTERS OF THE UNIVERSE-animatieserie. En dat sluit dan weer mooi aan bij deze Honest Trailer van het origineel.

THE KING | In een tijd dat we overstelpt worden met nieuwe Stephen King-adaptaties, wordt hier teruggekeken op de Room 237-scène uit THE SHINING (want brrrrrr…) een hier een terugblik op het vooruitziende THE RUNNING MAN. Er komen waarschijnlijk geen IT-sequels meer, maar misschien nog wel Pennywise-films, want ‘there is mythology to explore’. Hier is nog een geschiedenis van ’the shapeshifting little rascal’. En over Pennywise gesproken – hij en The Joker redden waarschijnlijk het filmjaar van Warner, zodat niet ál het geld naar Disney gaat. When in doubt, ask a clown…

DARK CRYSTAL | Arme ik moet dit weekend verplicht de nieuwe DARK CRYSTAL-serie bingen om er daarna iets over te schrijven. Maar goed dat ik er voor mijn gevoel al honderd jaar naar uitkijk. Ik probeer de recensies nog even te mijden tot ik alles gezien heb, maar ‘GAME OF THRONES met Muppets’ klinkt alvast intrigerend. Hieronder nog wat achtergrond van de BBC met o.a. enorme held Brian Froud. Kijk je mee? Daar hebben we een Facebookgroep voor! 

ANDER NIEUWS | Ian Somerhalder kon na VAMPIRE DIARIES blijkbaar nog geen afscheid nemen van de vampiers en speelt een hoofdrol in V-WARS. Ook op Netflix: de nieuwe Franse horrorserie MARIANNE. En dit is mooi nieuws – Guillermo del Toro en Issa Lopéz (van het geweldige TIGERS ARE NOT AFRAID) gaan samenwerken aan een weerwolfwestern! De geplande reboot van AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON van Max Landis gaat dan weer hoogstwaarschijnlijk niet door. Maar zo te zien hoeven we daar niet al te rouwig om te zijn. En Colin Stetson, de score-componist van o.a. HEREDITARY, gaat de muziek verzorgen voor COLOR OUT OF SPACE van Richard Stanley (HARDWARE) met Nicolas Cage. Dat zijn een boel fijne dingen in één zin. Ik heb Richard Stanley twee jaar geleden mogen ontmoeten op het BUT Film Festival (momenteel weer gaande, je kan er nog heen tot zondag!) en die leeft ongeveer net zo op zijn eigen planeet als Cage, dus dat stemt hoopvol.

STAR WARS | Okay, er zijn misschien maar twee STAR WARS-nieuwtjes, maar als trots lid van de allereerste batch TGIF-schrijvers kan ik natuurlijk geen old school-TGIF maken zonder een STAR WARS-rubriekje. Dus bij deze – er komt waarschijnlijk een Darth Maul-serie! En dit is mijn favoriete headline van de week: ‘The Star Wars Finale Will Answer All Of Your Questions,’ Says Guy Who Created ‘Lost’.

OUT(O) THERE | Je angst voor auto’s overwinnen door… CRASH te kijken. Hier trouwens ook een interessant interview met Cronenberg, waarin hij o.a. vertelt dat hij zijn eigen boek Consumed gaat verfilmen. Barend de Voogd recenseerde dit boek in SN #112 en was erg enthousiast, dus hopelijk krijgen we weer wat ouderwetse body horror voor onze gezamenlijke kiezen.

THE KIDS ARE ALRIGHT | Hier zou de wereld wel wat meer van mogen hebben: ’the radical kindness of STEVEN UNIVERSE’! Officieel een kinderserie, maar deze dame op leeftijd is ook fan. En wat doe je als je je als rechtgeaarde jongere af wilt zetten tegen je ouders? Als je vader per ongeluk Lloyd Kaufman van Troma is, zit er weinig anders op dan bankier te worden, tot je uiteindelijk toch het (film)licht ziet. En dan blijkt dat hem veel meer te shockeren! Er zit ergens een moraal in dat verhaal. En het Nigeriaanse jongerencollectief The Critics trotseert elektriciteits- en internetstoringen om korte films te maken op hun smartphones. Zoals deze:

GRABBELTON| Jan Verheyen, die samen met Jan ‘Mister Horror’ Doense verantwoordelijk was voor de legendarische Nacht van de Wansmaak-avonden, heeft ongeveer 3.500 dvd’s en vertelt daarover. En omdat Vlaams een geweldige taal is, vindt hij MAD MAX ‘héél straf’.  De Japanse selectie voor Beste Buitenlandse Film bij de Oscars is een anime! Stuntvrouw Shauna Duggins vertelt over haar carrière. En collega Theodoor Steen schreef voor Cine een artikel over THE MATRIX en waarom dat volgens hem helemaal niet de beste film van de Wachowski’s is.

DROSTE-EFFECT | Ik eindig deze lijst met linkjes met… een lijst met linkjes. Alles wat boven water is gekomen tijdens de Disney-con D23 vorige week. Misschien zou ik ze eigenlijk allemaal uit moeten spitten, maar… nou ja… het is bijna weekend en die DARK CRYSTAL kijkt zichzelf niet.

Fijn weekend allemaal!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!