DC poster 300
DC poster 300
Voorpret
30 augustus 2019

Kijk mee! The Dark Crystal: Age of Resistance

DC poster 300KIJK MEE! | Vandaag verschijnt de langverwachte serie THE DARK CRYSTAL: AGE OF RESISTANCE. Bram Roza schrijft: ‘Ik denk dat er geen serie is die zich zo goed leent voor onze KIJK MEE!-Facebook groep als deze. Want een hoop van onze lezers en volgers zullen de originele film een warm hart toedragen. Dat betekent ook dat er meningen zullen zijn over deze nieuwe serie, en dat is precies wat we willen!’

Voordat we al dat gezanik, of juist extreem gejubel, gaan spuien en aanhoren, moeten we eerst even doornemen wat we nou precies voorgeschoteld krijgen.

De originele film uit 1982 is een cultklassieker, een legendarische fantasyfilm met een cast die geheel uit poppen bestaat. De breinen achter de film, Jim Henson en Frank Oz, brachten een fictieve wereld tot leven met wonderlijke creaturen, betoverende sets en heel veel oog voor detail.

Als je THE DARK CRYSTAL hebt gezien weet je dat de film zich in een wereld afspeelt die nogal wat historie met zich meedraagt. Maar deze achtergrondgeschiedenis wordt niet echt uit de doeken gedaan. Althans, niet in de film! Er zijn ondertussen tal van comics en boeken verschenen die dieper gaan op de rijke historie van de wereld van het donkere kristal. Maar ook die zijn weer niet allesomvattend. De serie die vandaag van start gaat beslaat een van de periodes die nog niet is verteld in de bestaande ‘geschriften’.

Wat al meteen duidelijk wordt uit de nieuwe trailers is dat de serie een stuk sneller zal zijn dan de originele film. Dat kom enerzijds omdat de makers zich aanpassen aan de moderne tijd, anderzijds komt het door de periode waar de serie zich in afspeelt, een tijd waarin een tumultueuze oorlog woedt. Die snelheid vraagt ook om extra techniek. Zo zullen de practical effects worden gecombineerd met CGI. Gelukkig zijn Brian en Lisa Henson van The Jim Henson Company (co-producers met Netflix) trouw gebleven aan de techniek en esthetiek van hun vader. Poppen, poppen, fysieke decors en rekwisieten en… nog meer poppen!

Kortom; het ziet er allemaal veelbelovend uit! Als het verhaal, het acteerwerk, de montage, soundtrack, de ontwikkeling van de personages en de world building et cetera allemaal zo goed zijn als het eruitziet in de trailers, dan hebben we een hit te pakken!

Maar goed, genoeg gekletst en gespeculeerd, het is tijd om te gaan kijken. Ik zou dus zeggen; kijk mee! We willen weten wat je ervan vindt! Je eerste indruk, je tweede indruk, post screenshots van maffe wezens, maak fan-art van je favoriete Gelfling, verzin drankspelletjes omtrent het gedrag van de Skeksis en laat ons meedenken met jouw wilde theorieën. Alles is geoorloofd in onze Facebookgroep KIJK MEE… naar THE DARK CRYSTAL: AGE OF RESISTANCE!

De leukste posts vatten we samen in een artikel dat eind september op onze site verschijnt. En vanaf oktober nodigen we je uiteraard weer uit om mee te kijken naar een andere serie!

DC Kijk Mee bannerr

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!