Beeldbuis
Beeldbuis
Beeldbuis
3 augustus 2019

Lekker binnenblijven!

BeeldbuisBEELDBUIS | We hebben de hittegolf overleefd, maar dat betekent niet dat we buiten van het weer gaan genieten, toch? De Beeldbuis is er namelijk om je lekker binnen te houden met een selectie van wat er deze maand op DVD/VOD uitkomt.

SHAZAM! (Warner Bros) verschijnt op 7 augustus. DC probeert uit de schaduw te stappen met een luchtige superheldenfilm. Grappen zijn er genoeg, hoewel de meeste wat gemaakt overkomen. In Nederland is Shazam niet de bekenste superheld, dus het is begrijpelijk dat je even je comics moet raadplegen om te weten hoe het ook alweer in elkaar steekt. Een amusant superheldentussendoortje dat helaas ondergesneeuwd is door de release van AVENGERS: ENDGAME en al het mediageweld dat daarbij hoorde.

THE CURSE OF LA LLORONA (Warner Bros.) komt op 21 augustus uit. Een mooi voorbeeld van de marketingtruuks die Barend de Voogd beschreef in de vorige papieren SN. Kinderen zouden per ongeluk deze film te zien hebben gekregen in plaats van een kinderfilm, mensen zouden zijn flauwgevallen en het zou weer eens de engste film ooit zijn. De hoge verwachtingen maakt de film niet waar. Verhaal kennen we al: oude geest heeft het voorzien op kinderen. De setting kennen we ook: spookachtig oud huis. Toch is THE CURSE OF LA LLORONA een vermakelijke film. Kijk hem zonder al die poespas in je achterhoofd en oordeel zelf.

En daar is-ie weer: de remake van de maand, ik voel bijna een nieuw segment opkomen PET SEMATARY (Universal) verschijnt ook op 21 augustus. We kennen allemaal het verhaal. Huisdier sterft, wordt begraven en komt terug, maar anders. Kind sterft, wordt begraven, komt ook terug; ook anders, natuurlijk. Een geslaagde remake, al is het maar door de superieure effecten en het spel van John Lithgow (wat is die man toch goed). Mijn advies: lees het boek, kijk het origineel en dan de remake. Zo heb je in ieder geval drie dagen van je vakantie goed besteed.


De CULPTIP van deze maand is THE MANSON FAMILY MASSACRE (Source One) en komt op 29 augustus uit. Dit verhaal draait meer om het huis dan om good ol’ Charlie. Demonen en niet Charles Manson waren verantwoordelijk voor de moorden op Sharon Tate. Als deze film als bewijs was opgevoerd bij de rechtszaak, was Manson een vrij man geweest. Ben je een fan van serial killer-films dan kom je bedrogen uit, maar ben je een fan van supernatural horror dan is THE MANSON FAMILY MASSACRE het bekijken waard.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!