Devils Due 2014 DCD dutch cover
Devils Due 2014 DCD dutch cover
Beeldbuis
7 juni 2014

Deze week op dvd en blu-ray

Devils Due 2014 DCD dutch coverTwee nieuwe horrorfilms deze week: waarin het feestje van een motorgang ontaardt in een bloederige bende en een pasgetrouwde vrouw zwanger raakt van duivelsgebroed.

In THE VIOLENT KIND (Excesso, 4 juni) organiseert Cody met zijn motorbende een feestje in een verlaten boerderij. Nadat de meesten naar huis zijn gegaan, treft Cody zijn ex-vriendin Michelle van top tot teen onder het bloed aan in de garage. Haar vriend wordt aan stukken gescheurd gevonden in de auto. Terwijl schimmige figuren rond het huis sluipen, ontpopt Michelle zich langzaam maar zeker van slachtoffer tot vleesetende psychopaat. THE VIOLENT KIND werd geregisseerd door Mitchell Altieri en Phil Flores, beter bekend als The Butcher Brothers. Eerder maakten zij o.a. THE HAMILTONS, THE THOMPSONS en APRIL FOOL’S DAY. De recensie lees je binnenkort op onze website.

Ook Zach en Samantha belanden in de fake found footage horrorthriller DEVIL’S DUE (20th Fox, 4 juni) op een vreemd feestje. De volgende dag kunnen ze zich nauwelijks herinneren wat er precies gebeurd is. Niet veel goeds waarschijnlijk, want al snel blijkt Samantha op onverklaarbare wijze zwanger te zijn, krijgt ze opeens bloedneuzen en heeft ze een onweerstaanbare drang om rauw vlees te eten. “Helaas komt Zack pas na vijftig minuten film op het lumineuze idee om de videobeelden van die avond eens te bekijken en te achterhalen wat er is gebeurd”, schreef Barend de Voogd in zijn recensie ten tijde van de bioscooprelease. “Het geeft je wel de tijd om je te verbazen over het gebruik van het euroteken als satanisch symbool en je te ergeren aan het script.” De regie van DEVIL’S DUE werd net als THE VIOLENT KIND verzorgd door een duo, Matt Bettelini-Olphin en Tyler Gillet, die eerder onder de naam Radio Silence (samen met Chad Villela en Justin Martinez) het segment 10/31/98 van V/H/S regisseerden.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!