gotgwars fin
gotgwars fin
TGIF
6 juni 2014

Thank God It’s Friday 6 juni

gotgwars fin Deze week, lieve Thank God It’s Friday-kinderen, leren we over de letter S uit het alfabet. De S van STAR WARS, series en stabilisatie! Dus zet de scropino en sangria maar koud en Thank God It’s Friday!

SCHEIDEN | Om maar te beginnen met een verdrietige S, de S van scheiden. Soms wil een huwelijk gewoon niet lukken omdat je gewoon te verschillend bent. Jij houdt bijvoorbeeld heel erg van FROZEN, maar je man absoluut niet. Ja, dan is een scheiding eigenlijk wel gewoon het beste. Ook heel verdrietig om over na te denken: waar was eigenlijk de vader van Andy in TOY STORY?

SPOOKY | Komt er nou wel of niet een nieuwe GHOSTBUSTERS-film? Ik weet het allemaal niet meer. Laten we het daarom maar niet over de toekomst hebben, maar een blik terugwerpen. Zo vind je hier alle GHOSTBUSTERS-spoken gerangschikt. Zelf vond ik het oude vrouwtje/spook in de bieb het allerengste uit de film, maar dat krijgt in deze lijst maar een vijfde plaats toebedeeld. Heb je wat meer geduld, dan is dit artikel over de ontstaansgeschiedenis van GHOSTBUSTERS zeker de moeite waard.

STAR WARS | Er gaat geen Thank God It’s Friday voorbij of er zit wel een blokje STAR WARS in! Ook deze week gonsde het van geruchten en nieuwtjes. Zo is Oscarwinnares Lupita Nyong’o (12 YEARS A SLAVE) gecast en ook Gwendoline Christie heeft een rol te pakken. De laatste kennen we natuurlijk als Brienne uit Game of Thrones. Verder is ook de Millenium Falcon gecast, maar dat mochten we eigenlijk nog niet weten. Regisseur Josh Trank (CHRONICLE) mag een ‘losse’ STAR WARS-film maken. Dat hij ervaring heeft met lightsabers is te zien in zijn korte film STABBING AT LEIA’S die hij in 2007 maakte. Taun-Taun gevangen? Op deze prent zie je waar je een sateetje van kan maken en welk deel het best werkt als slaapzak. Ten slotte in deze STAR WARS-saga twee video’s: deze geannoteerde video zit vol interessante feitjes. En iemand met waarschijnlijk wat autistische trekjes heeft alle woorden uit STAR WARS op alfabetische volgorde gezet. Hartstikke leerzaam!

STAR TREK | Tussen al het STAR WARS-nieuws waren ook wat dingetjes te vinden over die andere sciencefictionserie. Beam me up Scotty! Of Kees, want Nederlandse wetenschappers zijn er in geslaagd om informatie gecodeerd in sub-atomaire deeltjes te teleporteren. De volgende stap is dan natuurlijk het teleporteren van een baviaan en we weten allemaal hoe dat eindigt. Ook zijn ‘wetenschappers’ erin geslaagd om de Enterprise te stabiliseren tijdens aanvallen en dat ziet er zo uit:

SCIENCE | Nog meer wetenschap: is het gebruik van wapens in de ruimte nu eigenlijk wel verstandig? En een interessant stuk over de draken in Game of Thrones als metafoor voor nucleaire wapens. De Bechdeltest werkt als volgt: zitten er twee vrouwen in een film/serie die met elkaar praten over iets anders dan een man? Hartstikke simpel dus, maar daarom niet minder belangrijk.

SERIES | Interessant nieuws op televisiegebied: Darren Aronofsky, van het recente NOAH en natuurlijk ook BLACK SWAN, gaat voor HBO een adaptatie maken van Margaret Atwoods boeken Oryx And Crake, The Year Of The Flood en MaddAddam. Deze trilogie speelt zich af in een nabije toekomst waarin een ramp een groot deel van de wereldbevolking heeft weggevaagd. Er wordt ook flink geëxperimenteerd met genetisch gemanipuleerde organismes, wat natuurlijk alleen maar fout kan gaan. Damon Lindelof is bezig met Leftovers waarin ook een deel van de wereldbevolking is verdwenen. In deze serie maar twee procent, maar het blijft natuurlijk raar. Lindelof heeft overigens belooft dat Leftovers beter eindigt dan Lost, dus die kunnen we in onze zak steken.

SPROOKJES | De sprookjestrend is nog steeds alive and kicking. Na een lading Sneeuwwitjes komt er nu ook een Beauty and the Beast-verfilming aan. Over Sneeuwwitje gesproken: SNOW-WHITE AND THE HUNTSMEN krijgt een vervolg, wat je toch weer doet betwijfelen of Hollywood wel toerekeningsvatbaar en/of nuchter is. MALEFICENT kreeg niet zulke goede recensies, maar doet het rete-goed in de bios en dat telt uiteindelijk het meest. Hier een korte biografie van Maleficent. Voor de fashionistas een kijkje in de kledingkast van prinses Aurora uit MALEFICENT. En waan je net de kleine zeemeermin in deze bikini.

SOLLICITANT-MAN | Oh ANT-MAN, ik keek zo naar je uit, maar nu Edgar Wright je heeft verlaten, begin ik toch een beetje aan je te twijfelen. Op het moment van schrijven is er nog steeds geen nieuwe regisseur bekend. Wel komen er steeds meer kandidaten bij en zijn er ook weer potentiële regisseurs afgevallen. Hier vind je de hele geschiedenis nog op een rijtje. Kom het nog goed met ANT-MAN?

SAVE THE BEST FOR LAST | Weet je wat ook met een S begint? Steven Seagal! Wie had gedacht dat die ooit nog eens zou opduiken in deze rubriek?! Ik kon hier in ieder geval erg om lachen. De X-Men getekend als middeleeuwse personages. Nog wat ruimte aan je vingers en Ghibli-fan? Dan zijn deze ringen misschien wat voor jou. Hartstikke leuk hoor, dat cosplayen als een Wampa of Robocop, maar je zweet je natuurlijk wel helemaal de tering. De Poster Posse is aan de slag gegaan met GUARDIANS OF THE GALAXY. Bovenaan deze pagina staat mijn favoriet, de rest vind je hier. Ken je die unboxing video’s op YouTube waarin iemand zijn net gekochte telefoon of iets dergelijks uitpakt en daar dan een beetje bij ouwehoert? Nou, Morgan Freeman heeft er ook zo eentje opgenomen! Honderd complimenten omdat jullie zo fantastisch zijn. En gooi nu je bureau maar om of ga naar huis of daar waar drank is, want het is weekend!

 

Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]

 

 

6 juni 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!