The Machine
The Machine
Beeldbuis
31 mei 2014

Deze week op dvd en blu-ray

The Machine Vanaf deze week verkrijgbaar op dvd en blu-ray: een Spaanse horrorkomedie met heksen,  een soort van vervolg op Frankenstein in 3D en een sciencefictionfilm over artificiële intelligentie.

WITCHING & BITCHING (Splendid, 29 mei) was dit jaar de hekkensluiter van het Imagine Film Festival. De film draaide tegelijkertijd op het BIFF en won daar de Gouden Raaf en de publieksprijs. Ook in eigen land heeft de film al aardig wat prijzen in wacht weten te slepen, waaronder een Goya, zeg maar de Spaanse Oscar, voor beste vrouwelijke bijrol (Terele Pávez) en beste  make-up en haar. Dat laatste is niet zo gek want de film zit, zoals de titel al aangeeft, tjokvol waanzinnig uitgedoste heksen. Regisseur Álex de la Iglesia maakte eerder LA DÍA DE LA BESTIA, THE OXFORD MURDERS en het hysterisch leuke BALADA TRISTE DE TROMPETA.  De recensie van zijn nieuwste lees je binnenkort op onze website.

Ook THE MACHINE (Splendid, 29 mei) was dit jaar te zien op Imagine. De film eindigde met een score van 7,71 op de zeventiende plaats in de race om de Syfy Silver Scream Award. In de nabije toekomst is Groot-Brittannië in oorlog met China. In opdracht van het Britse leger probeert ingenieur Vincent een adaptieve androïde te creëren die kan worden ingezet in de strijd. Wanneer zijn collega Ava wordt vermoord, gebruikt Vincent haar gekloonde hersencellen om de robots van een bewustzijn te voorzien. Het experiment slaagt, maar heeft enkele onvoorziene gevolgen.

Meer door mensenhanden gecreëerde wezens in I, FRANKENSTEIN 3D (Splendid, 30 mei). Nadat zijn schepper het loodje heeft gelegd op de Noordpool, raakt het monster van Frankenstein (Aaron Eckhart) betrokken bij de strijd tussen demonen en Gargoyles.  I, FRANKSTEIN is gebaseerd op de comic van Kevin Grevioux, tevens de geestelijk vader van UNDERWORLD. “Spijtig genoeg moet I, FRANKENSTEIN het doen zónder Kate Beckinsale”, schreef recensent Barend de Voogd, “maar mét alle gothic clichés die we uit die franchise kennen. […] Alles is onherstelbaar hersendood aan deze film.” Benieuwd hoeveel skulls Barend I, FRANKENSTEIN uiteindelijk gaf? Klik dan hier.

31 mei 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!